Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Γουρούνια στο χωριό..

αναδημοσίευση από aetopetra.blogspot.com
Οχι δεν μιλάμε για αγριογούρουνα αλλά για "ήμερα" στα χαρτιά τουλάχιστον. Ανήκουν σε γνωστό συγχωριανό μας (Αετόπετρα) που έχει απασχολήσει την "τοπική δημοσιότητα" και στο παρελθόν.
Το πρόβλημα είναι ότι περί τα 200 (αληθεύει ο αριθμός!?) γουρούνια κυκλοφορούν ελεύθερα στο χωριό. Και όταν λέμε κυκλοφορούν το εννοούμε. Του...
γράφοντος που ελάχιστα κάθισε στο χωριό του πετάχτηκαν με ταχύτητα διασχίζοντας το δρόμο μερικά (ένα κοπάδι 3-4) στα 10 μέτρα. Αυτό έγινε φεύγοντας με αυτοκίνητο την μέρα του πανηγυριού προς Γιαννενα ξημερώματα και με κίνδυνο να τα πατήσω. Εκτός τι θα πάθαινε το ζωντανό σκεφτείτε τι θα μπορούσε να πάθει το όχημα σε ζημιές ή και ο ίδιος. Ευτυχώς ήταν ανηφόρα και το αμάξι έκοψε γρήγορα..
Οι ιστορίες που αφηγούνται οι παροικούντες στην Μπολιάνα είναι πιο τρομακτικές. Αλωνίζουν πέρα δώθε, λένε, κάνοντας κάθε είδους ζημιές, χαλώντας σπαρτά, αναποδογυρίζοντας και σπάζοντας κάδους και άλλα πολλά. Οι κάδοι που είδα είναι αρκετοί ριγμένοι, σπασμένοι και τα σκουπίδια απλωμένα στο δρόμο και φταίνε τα γουρούνια για αυτό..
Λέγεται τώρα τον 15-αύγουστο κλήθηκε και η αστυνομία να κάνει συστάσεις στον ιδιοκτήτη.. Έκκληση κάνουμε και εμείς από εδώ να τα μαζέψει κάπως τα γουρούνια πριν γίνει κάτι χειρότερο (σε ατύχημα). Όπως φαίνεται και καταγγέλλεται ενοχλούν το σύνολο και αυτό θα έπρεπε να γίνεται σεβαστό. Σίγουρα πρέπει να παρέχουμε στήριξη στις δραστηριότητες χωριανών που μένουν στο τόπο τους αλλά με κάποιους κανόνες και μέτρο. Ελπίζουμε με τα πολλά να γίνει κάτι από τον ιδιοκτήτη και να μαζευτεί η κατάσταση.
Υ.Γ. Εκφράστηκε η απορία τώρα που αρχίζει η περίοδος κυνηγιού μήπως κάποιοι τα περάσουν για αγριογούρουνα; Έτσι και αλλιώς εκ πρώτης άποψης κατι ανάμεσα σε άγρια και ήμερα γουρούνια είναι. Πάντως δεν τα λές οικόσιτα από την εμφάνιση. Άι να δούμε..