Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μικρά και ενδιαφέροντα από το Σωκράτη… (Τρίτη 23 Αυγούστου 2011)

Η Γιορτή Κρασιού της Ζίτσας…
    Μάλλον ο Δήμος πρέπει να αναθέσει στους φορείς της Ζίτσας όλες τις εκδηλώσεις του. Η επιτυχία της γιορτής κρασιού φέτος ήταν ομολογουμένως τεράστια. Μπράβο σε όλους τους Ζιτσαίους.

Πάρτε τον για ιδιαίτερα…
    Καλό θα ήταν το τοπικό και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ζίτσας μαζί με τους χωριανούς που διοργάνωσαν την γιορτή κρασιού, να μην αφήσουν την …τεχνογνωσία τους να πάει χαμένη. Κάντε ρε παιδιά 2 – 3 ιδιαίτερα μαθήματα στον αντιδήμαρχο πολιτιστικών το Ράρρα

Το ρίβερ πάρτυ και το κανό του ΣπυροΜάντζιου…
    Είπαμε Ράρρα και θυμήθηκα το προ 10ημέρου περίφημο river party του Δήμου Ζίτσας στον Καλαμά. Είχε αράξει σε ένα παγκάκι ο Ράρρας μαζί με τον ΣπυροΜάντζιο και με κάμποσα κανό μάταια περίμεναν να φανεί κανένας άνθρωπος. Η ώρα περνούσε και ψυχή δεν φαίνονταν. Το δίλλημα που αντιμετώπιζαν ήταν τεράστιο. Να παίξουν τάβλι ή να κάνει ο ΣπυροΜάντζιος καμιά βόλτα με τα κανό να δει που πήγε ο κόσμος και εξαφανίστηκε…

Μητσοτάκης ο Ρογκότης…
    Το ακούσαμε από παρόντα στη...


συζήτηση άτομο που το περιέγραφε σε παρέα και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει στα Γιάννενα τόσο γκαντέμη δήμαρχο σαν τον Ρογκότη.
    "Ευτυχώς που φέτος δεν έχουμε φωτιές στο δήμο μας", είπε την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος, αγναντεύοντας τους καπνούς της Κωστάνιανης και καπάκι στο πεντάλεπτο χτύπησε το κινητό του. Ήταν ο Γαρδίκος που του ανέφερε τις πυρκαγιές στον Πρωτόπαππα. Τρείς ώρες μετά τσούφ φωτιά και στην  Κουρνόραχη. Ξινά του βγήκανε τα τσίπουρα του Μήτσου, που είπε να χαλαρώσει λίγο μετά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Τελικά ο Ρογκότης συναγωνίζεται τον Μητσοτάκη!!!

Βουλευτές στα πανηγύρια…
    Σαν το παλιό ανέκδοτο που έλεγε “αλβανός χοντρός“ κατάντησε η απουσία των βουλευτών μας από τα πανηγύρια. Πάνω από 50 πανηγύρια έγιναν στο Δήμο Ζίτσας και βουλευτή δεν είδαμε ούτε για δείγμα. Μπορεί το μνημόνιο να μας έκοψε το μισθό, αλλά στους βουλευτές έκοψε τα πανηγύρια

Ούτε δείγμα δημάρχου…
    Ούτε ένας νυν ή πρώην δήμαρχος δεν έδωσε το παρόν στη Συνέλευση – Κηδεία του “αυτοκαταργηθέντος” συλλόγου φίλων Καλαμά. Ούτε ο Ρογκότης (Ζίτσας), ούτε ο Καψάλης (Πωγωνίου), ούτε ο Μηνάς Παππάς (Φιλιατών), ούτε ο Κάτσινος (Ηγουμενίτσας). Ούτε ο Κατσάνος, ούτε ο Παργανάς, ούτε ο Βλέτσας, ούτε ο Ντόντης, ούτε ο Στεργίου, ούτε ο Πρωτόππαπας, ούτε, ούτε... Καλά για τους βουλευτές ούτε λόγος. Ουδείς πάτησε το πόδι του την Κυριακή στην Κληματιά. Τους έγραψαν κανονικά. Το 2009 στον Βουτσαρά ήταν όλοι τους εκεί. Την Κυριακή όμως κανένας.

Δυσαρεστημένοι…
Σφόδρα δυσαρεστημένοι με τη διοίκηση Πανοπαππά οι απόδημοι του Συλλόγου. Όχι μόνο δεν έβαλαν υποψηφιότητα αλλά τα έχωσαν και για την αδράνεια της απερχόμενης διοίκησης. Γι' αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν κρέμασαν τα πανό του συλλόγου.

Έλαμψαν διά της απουσίας τους…
Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. κανείς, πλην του Παππα-Τζώρτζη, δεν έβαλε υποψηφιότητα. Κοσοβίτσας, Γεωργίου, Πάντος, Καζούκας, Αμυράς, Ζηκόπουλος και Μπουραντζής, έλαμψαν διά της απουσίας τους. Ορισμένοι δεν πήγαν ούτε καν στη συνέλευση!!!

Το κράξιμο διά του αποστράτου…
Αυτή τη φορά ο Πανοπαππάς δεν έκραξε ο ίδιος δημόσια τον Κατσάνο αλλά "έβαλε" κάποιον απόστρατο, μέλος του Συλλόγου από την Αθήνα να το κάνει. Τι είπε ο απόστρατος; Ότι τάχα ο Κατσάνος δεν έκανε τίποτα ως πρόεδρος του Συνδέσμου Παρακαλαμίων Δήμων, το ίδιο και ο Παργανάς, δηλαδή οι 2 πρώην δήμαρχοι που είχαν αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής πίεσης. Για όσους δεν θυμούνται, κλικ εδώ και εδώ . Μιλάμε απίστευτο εσωτερικό ξεκατίνιασμα.

Ο Τάσος Βασιλείου…
Τάσο Βασιλείου απορούμε πως κρατήθηκες με όλα όσα τραγελαφικά έβλεπες να συμβαίνουν στη συνέλευση των “φίλων του Καλαμά”. Κρίμα που δεν σε σεβάστηκαν και σε έβαλαν να κάνεις τον πρόεδρο σε μια συνέλευση που έζεχνε από 100 μεριές.

Όταν λείπουν οι άλλοι, αναλαμβάνει ο υιός…
Ο Αριστοτέλης Μάντζιος (γιος του αντιδημάρχου Σπύρου Μάντζιου) είχε εκλεγεί (δια βοής) ως μέλος (Γραμματέας) του προσωρινού προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. Τελικά όμως ήταν. Μιλάμε για καραμπινάτη παρατυπία και για κατάφωρη καταστρατήγηση των διαδικασιών.

Η Ε.Ε….
Η Εξελεγκτική Επιτροπή μετά τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της Διοίκησης έπρεπε να έχει υποβάλλει έκθεση για τον έλεγχο στην Γενική Συνέλευση. Δεν είχε γίνει τίποτα από αυτά.

Τα βλέμματα…
    Αρκεί να έβλεπες το βλέμμα του Τάσου Βασιλείου, του Πέτρου Πάντου και του Παύλου Κοσσοβίτσα και θα καταλάβαινες πολλά. Έκαναν την... πάπια και κατάπιαν πολλά. Ίσως για πρώτη και τελευταία φορά. Κρίμα που κάποια “πολιτικά τσιράκια” της δημοτικής αρχής Ρογκότη έδιωξαν τους στυλοβάτες του συλλόγου...

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
Γράφει ο Σωκράτης απ΄ τη Ζίτσα…

.