Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αυτό είναι παζάρι κ. Δήμαρχε...

      Από μπόλικο χρήμα «με ουρά» θα γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου Ζίτσας. Συγκεκριμένα σύντομα πρόκειται να κατασκευασθεί αιολικό πάρκο με 17 ανεμογεννήτριες στα όρη Κουρέντων.
     Από όσο γνωρίζει το zitsablog ήδη ο Δήμος Ζίτσας εισπράττει περίπου 400.000 € μέχρι 500.000 € ετησίως από άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα από τα δύο μικρά υδροηλεκτρικά της Κληματιάς, η ισχύς των οποίων είναι περίπου 2,5 φορές μικρότερη από το αιολικό πάρκο Κουρέντων !!!
      Συνεπώς έχοντας συγκριτικά στοιχεία οι δημότες περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που θα κάνει τώρα ο Δήμαρχος Δημ. Ρογκότης και η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας.
    Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο βήμα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη θέση αυτή είχε γίνει με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Μολοσσών και με την υπ’ αριθμ. 5249/09/05-02-2010 θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.
      Το δεύτερο βήμα για το αιολικό πάρκο Κουρέντων έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την υπ΄ αριθμ.  1705/07 Οκτωβρίου 2010 απόφασή της Χορήγηση άδειας ...


παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 35,7 ΜW στη θέση «Όρη Κουρέντων» των Δήμων Δωδώνης, Μολοσσών και Πασσαρώνος του Νομού Ιωαννίνων, στην εταιρεία «ADEMCO ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»” (Η απόφαση είναι εδώ : http://www.rae.gr/old/lic/licenses/RAE_1705-2010.pdf.).       Την Πέμπτη 14 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας θα εξετάσει τα περιβαλλοντικά και θα κάνει την γνωμοδότησή του. Επίσης μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του κλπ στην Περιφέρεια Ηπείρου γραφείο 330.