Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Την Πέμπτη 14 Απριλίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας

Το θέμα της αίτησης της εταιρείας ADEMCO ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ ΕΠΕ γιά έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για το Αιολικό πάρκο θα κυριαρχήσει στην συνεδρίαση της Πέμπτης 14 Απριλίου (7:00 μμ στις Καρυές).
    Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά για τη θέση του. Σήμερα Κυριακή έγινε στο Βουτσαρά συνέλευση, για το παρασκήνιο της οποίας θα σας ενημερώσουμε σύντομα. Η ημερήσια διάταξη είναι η εξής :

Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α   Δ Ι Α Τ Α Ξ Η
1.  Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 14.750 πτηνών πάχυνσης που βρίσκεται σε γήπεδο στην κτηματική περιφέρεια της Τοπικής Κοινότητας Κουρέντων της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΜΠΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΚΑΣΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ο.Ε.».
2.   Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου: Αιολικός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 35,7 ΜWp στις θέσεις «Ράχη Λάνη», «Νάστος», «Καθάρια Ράχη», «Κολοβού», (όρη Κουρέντων) των Δήμων Δωδώνης και Ζίτσας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου», του οποίου φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας είναι η εταιρεία: «ADEMCO ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΟΥΡΕΝΤΩΝ ΕΠΕ»
3.  Ορισμός εκπροσώπου ...
και αναπληρωτή στην επιτροπή του αρ. 41 Ν. 1249/82 ( Αντικειμενικός Προσδιορισμός Αξίας Ακινήτων ).
4.  Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου και αναπληρωτή του, για την συμμετοχή του στην επιτροπή καταρτισμού ετήσιου Μητρώου Αρρένων Δήμου Ζίτσας».

5.  Συγκρότηση τριμελών επιτροπών ΕΚΠΟΤΑ για: α) την διενέργεια διαγωνισμού-αξιολόγηση προσφορών και β) την παραλαβή της προμήθειας γάλακτος, για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου για το έτος 2011.
6.  Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού Όψεως στην «Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου» για την διαχείριση της μισθοδοσίας προσωπικού του Δήμου.
7.  Έγκριση μίσθωσης ακινήτων για τις ανάγκες του Δήμου (Στέγαση Παρατάξεων Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 7 Ν.3852/2010).
8.  Έγκριση και διάθεση  πίστωσης για πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
9.  Έγκριση σύναψης σύμβασης του Δήμου Ζίτσας με το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για επιχορήγηση του εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών.
10.    Αίτηση Εκπολιτιστικού Συλλόγου Τ.Κ Βασιλόπουλου Δήμου Ζίτσας για την παραχώρηση χρήσης
γραφείου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βασιλόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών Δήμου Ζίτσας.
11.       Αίτηση «ΑΦΟΙ ΓΡΑΒΑΝΗ Ο.Ε.» για λύση συμβολαίου μίσθωσης λατομείου μαρμάρων και ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης λύσης του παραπάνω συμβολαίου.          
12.       Αίτηση παραγωγών κηπευτικών, νωπών κ.λ.π προϊόντων για την ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς στην Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας.
13.       Αίτηση κ. Κωνσταντίνου Γκέγκα για μείωση ενοικίου καταστήματος στην Τοπική Κοινότητα
Λιγοψάς.
14.       Αίτηση Αγροτικού Βιοτεχνικού Λατομικού Συνεταιρισμού Καρίτσας για απ’ ευθείας εκμίσθωση δικαιώματος εκμετάλλευσης του λατομείου μαρμάρων που βρίσκεται στη θέση «Λαθύρω» περιφέρειας Τ.Κ. Καρίτσας.
15.       Εκμίσθωση Δημοτικών ακινήτων ( αγροτεμαχίων ) των Τοπικών Κοινοτήτων Ασφάκας, Άνω
Λαψίστας και Κάτω Λαψίστας και της Δημοτικής Κοινότητας Ελεούσας του  Δήμου Ζίτσας.
16.       Εκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου ( Κατάστημα ) της Τοπικής Κοινότητας Πολυδώρου της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών Δήμου Ζίτσας.
17.       Έγκριση απολογισμού – αποτελεσμάτων χρήσεως 2010 και προϋπολογισμού – προγράμματος
εργασιών χρήσεως 2011 ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας.
18.       Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Πλακόστρωση δρόμου από οικία Αποστόλου μέχρι Μαντά Τ.Δ Ζίτσας του Δήμου Ζίτσας», του οποίου ανάδοχος είναι ο Βασίλειος Κούγκουλης & ΣΙΑ Ο.Ε.
19.       Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Συντήρηση – Βελτίωση Κοινοτικών Οδών Τ.Δ
Εκκλησοχωρίου» του οποίου ανάδοχος είναι ο Ράπτης  Χρήστος Ε.Δ.Ε.
20.       Εξέταση αιτήσεων για διαγραφή τελών ύδρευσης και συζήτηση επί γενικών υποθέσεων
υπαγομένων στον Κανονισμό Λειτουργίας Ύδρευσης του Δήμου.