Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγή σελίδας στη “ΔΩΔΩΝΗ” – Εγκαταστάθηκε το νέο Δ.Σ….

Υπόσχεση για ανάπτυξη με τη συνεργασία εργαζομένων και παραγωγών. Δέσμευση για την έδρα.
Νέος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Δωδώνης» ο κ. Μάικλ Ο' Νηλ
    Η εταιρία Strategic Initiatives παρουσίασε σήμερα στα Γιάννενα τον νέο πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» τον κ. Michael O' Neill, που αντικατέστησε τον κ. Μπέτση και τον κ. Στόκα αντίστοιχα.
    Ο νέος πρόεδρος πλαισιωμένος από στελέχη και εργαζομένους της εταιρίας, στις σύντομες δηλώσεις του χαρακτήρισε τιμή για την εταιρία που ανήκει στην οικογένεια της «Δωδώνης» και την κοινωνία της Ηπείρου και υποσχέθηκε ανάπτυξη της Δωδώνης ενώ ευχαρίστησε το υφιστάμενο Δ.Σ της εταιρίας για την εξαιρετική δουλειά του σε σχέση με τη διατήρηση της καλής φήμης και της άριστης λειτουργίας της ΔΩΔΩΝΗΣ..
    Θέλουμε τη συνεργασία όλων, εργαζομένων και παραγωγών για να αναπτυχθεί η εταιρία είπε ο κ. Ο Νήλ και πρόσθεσε ότι η γαλακτοβιομηχανία θα αναπτύξει όχι μόνο τη σημερινή παραγωγή της αλλά και νέα προϊόντα.
    Δεσμεύτηκε για μία ακόμα φορά ότι έδρα της «Δωδώνης» θα είναι πάντα τα Γιάννενα και ζήτησε ακόμα…
περισσότερο γάλα για να υποστηριχθεί η παραγωγή του εργοστασίου καθώς επίσης δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗΣ προς το συμφέρον των εργαζομένων, των παραγωγών, όλων των μετόχων, καθώς και της ευρύτερης κοινωνίας της Ηπείρου.

Στην ανακοίνωσή της η Strategic Initiatives (S.I) αναφέρει:
    Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗ Α.Β.Γ.Η ο κ. Michael O’ Neill εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, αντικαθιστώντας τον κ. Μπέτση και τον κ. Στόκα αντίστοιχα.

    Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε το υφιστάμενο Δ.Σ της εταιρίας για την εξαιρετική δουλειά του σε σχέση με τη διατήρηση της καλής φήμης και της άριστης λειτουργίας της ΔΩΔΩΝΗΣ.

    Ο κ. Michael O’ Neill εκ μέρους του νέου πλειοψηφικού μετόχου δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗΣ προς το συμφέρον των εργαζομένων, των παραγωγών, όλων των μετόχων, καθώς και της ευρύτερης κοινωνίας της Ηπείρου.

    Στη λιτή δήλωση που έκανε επ' ευκαιρίας της ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος πια πρόεδρος της εταιρίας κ. Ο' Neil είπε «Εμείς θέλουμε και θα πετύχουμε να αναπτύξουμε τη «Δωδώνη». Στην προσπάθειά μας αυτή δεσμευόμαστε ότι θα διατηρήσουμε την έδρα της στα Γιάννινα, θα συνεχίσουμε να παράγουμε τα προϊόντα μας με ελληνικό γάλα, γιατί ξέρουμε ότι τα ηπειρωτικά προϊόντα είναι ποιοτικά και φυσικά θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους, αφού η εταιρία μεγαλώνοντας θα χρειάζεται περισσότερο γάλα», και κλείνοντας δήλωσε χαρούμενος που γίνεται μέλος της γιαννιώτικης οικογένειας.
    Ο νέος πρόεδρος της «Δωδώνης» δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις και παρέπεμψε στις επόμενες μέρες για να το κάνει, μιας και περιμένει την ολοκλήρωση της σύνθεσης του νέου Δ.Σ., την ώρα που η Γενική Συνέλευση έχει καθοριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.
Ερωτηματικά για τον αποστολέα της πρόσκλησης
    Η συνεδρίαση του Δ.Σ. πάντως προήλθε μετά από πρόσκληση την οποία όμως δεν υπέγραφε ούτε η SIMOS, ούτε η Strategic Initiatives, αλλά μία νέα εταιρία που εμφανίζεται από το πουθενά στο προσκήνιο και προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το πώς εμπλέκεται στην υπόθεση και τι ρόλο παίζει.
    Η ονομασία της είναι TOODYRO LIMITED, έχει έδρα την Κύπρο, δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο για τη δράση της παρά μόνο βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για offshore.
    Το όνομα της εταιρίας αυτής, τουλάχιστον στην Ήπειρο ακούγεται για πρώτη φορά. Άλλωστε δεν έχει αναφερθεί σε καμία από τις επίσημες ανακοινώσεις της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση της Δωδώνης και τη μεταβίβαση των μετοχών της. Μάλιστα στην τελευταία που δόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή σημειώνεται ότι «η ΑΤΕ ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Α.Β.Γ.Η., προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP. Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε €20.851.800».
    Και οι εκπρόσωποι της Strategic Initiatives όμως σε καμία από τις ανακοινώσεις ή δηλώσεις του δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στην ύπαρξη μιας ακόμη εταιρίας στο σχήμα που εξαγόρασε τη Δωδώνη.

Αντίθετος με την πώληση ο Φ. Φίλιος
Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος τοποθετήθηκε στο ζήτημα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, καυτηριάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης η οποία όπως είπε διασαλεύει τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία της Ηπείρου.
«Υπήρξαμε καθαροί από την αρχή. Ήμασταν αντίθετοι με την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας. Η Δωδώνη αποτέλεσε για δεκαετίες πυλώνας για τους κτηνοτρόφους και μοχλός ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα και την περιοχή.
Ο διαγωνισμός πώλησης που έγινε συνοδεύεται από πολλά ερωτήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε νομικά, οικονομικά ή άλλα θέματα. Πολιτικά και μόνο θεωρούμε ότι ήταν μία λανθασμένη κίνηση της Κυβέρνησης. Τα 20 εκατομμύρια δεν καλύπτουν καμία ανάγκη του κράτους, όμως διασαλεύουν την καθημερινότητα των κτηνοτρόφων, και την οικονομική ζωή της Ηπείρου», τόνισε ο Δήμαρχος.