Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη σωτηρία του Καλαμά μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου!

Με αφορμή και την πολιτική αφασία Καχριμάνη που λέει ότι «δεν ξέρει, δε γνωρίζει» για ρύπανση…
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
    Την διακήρυξή της, που έχει ως κεντρικό άξονα, τη σωτηρία του Καλαμά, διένειμε από το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου η κίνηση "Καθαρός Καλαμάς", η οποία ταυτόχρονα θα προχωρήσει και στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών.
    Οι εστίες ρύπανσης του ποταμού είναι...
γνωστές και καταγεγραμμένες, όμως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, είναι ελάχιστα. Αυτή την πραγματικότητα επιχειρεί να αναστρέψει ο "Καθαρός Καλαμάς" επιχειρώντας τη μέγιστη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με αφορμή και την παραδοχή της Περιφέρειας Ηπείρου ότι δεν ξέρει(!!!) που βρίσκονται οι αγωγοί που οδηγούν λύματα προς την τάφρο Λαψίστας (και ακολούθως στον Καλαμά), η οποία ζητάει από την Κίνηση να υποδείξει στην υπηρεσία του κ. Καχριμάνη τους αγωγούς!
    Μεταξύ των άλλων ζητά την επιστημονική και συστηματική καταγραφή των πηγών ρύπανσης, αυστηρούς ελέγχους των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού, αποφάσεις και λύσεις που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση της ζωής στον ποταμό και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγών στα αρμόδια εθνικά και διεθνή όργανα.

Δείτε αναλυτικά το ΒΙΝΤΕΟ εδώ
Δείτε τη διακήρυξη που δόθηκε εδώ