Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια για τη ρύπανση του Καλαμά…

Τη Δευτέρα 4-1-2016 από 10:00 πμ – 2:00 μμ με πρωτοβουλία της κίνησης “Καθαρός Καλαμάς”. Η Περιφέρεια Ηπείρου λέει ότι «δεν ξέρει, δε γνωρίζει» για ρύπανση. Ο Δήμος Ζίτσας “κοιμααααααααται”…
Δείτε το “μαργαριτάρι” της Περιφέρειας Ηπείρου
Μετά την παραδοχή της Περιφέρειας Ηπείρου ότι δεν ξέρει(!!!) που βρίσκονται οι αγωγοί που οδηγούν λύματα προς την τάφρο Λαψίστας (και ακολούθως στον Καλαμά), ζητάει από την Κίνηση να υποδείξει στην υπηρεσία του κ. Καχριμάνη τους αγωγούς!
Έτσι ακριβώς απαντά χωρίς ίχνος πολιτικής ντροπής η Περιφέρεια Ηπείρου σε...
απάντησή της στην κίνηση “Καθαρός Καλαμάς” μετά από αίτημά της για την προστασία του ποταμού Καλαμά. Όπως μάλιστα ομολογεί ανερυθρίαστα η υπηρεσία του κ. Καχριμάνη, δεν ξέρει ούτε καν τι λέει το πόρισμα της Αποκεντρωμένης για την προστασία του Καλαμά!
Μετά από τις εξελίξεις αυτές το Δ.Σ. της κίνησης “Καθαρός Καλαμάς” συνεδρίασε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2015 και αποφάσισε να γίνει η συγκέντρωση – συλλαλητήριο έξω από την Περιφέρεια για τη ρύπανση του Καλαμά τη Δευτέρα 4-1-2016 από 10:00 πμ μέχρι 2:00 μμ και κλιμάκιο της Κίνησης να υποδείξει στον κ. Καχριμάνη τους αγωγούς που οδηγούν λύματα προς την τάφρο Λαψίστας (λεπτομέρειες κλικ εδώ).

Από την πλευρά του ο Δήμος Ζίτσας κατά την προσφιλή του συνήθεια κοιμαααααααααται…




Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της κίνησης αποφάσισε:
Α) Συντάχθηκε διακήρυξη της Κίνησης  για να μοιραστεί στα χωριά της περιοχής και στην  πόλη των  Ιωαννίνων, όπου επαναδιατυπώνονται οι σκοποί της , θα γίνει συλλογή υπογραφών  (θα υπάρξει και σχετική διαδικτυακή συλλογή υπογραφών) και θα γίνεται απεύθυνση στους πολίτες να πλαισιώσουν την Κίνηση. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει παρέμβαση της Κίνησης τη Δευτέρα 4-1-2016 έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στα Γιάννενα 10:00 -14:00.
Β) Συζητήθηκαν οι απαντήσεις που πήραμε ή δεν πήραμε στις επιστολές που είχαμε στείλει τον προηγούμενο μήνα στην Περιφέρεια και το Δήμο Πωγωνίου. Αποφασίστηκε εκτός από την αναμενόμενη απάντηση της Δ/νσης Υδάτων και επίσκεψη κλιμακίου της Κίνησης για ενημέρωση, καθώς και η υπόδειξη της θέσης του αγωγού για τον οποίο ζητούσαμε πληροφορίες.
Σε ότι αφορά το Δήμο Πωγωνίου δεν υπήρχε έγγραφη απάντηση και αποφασίστηκε η εκ νέου αποστολή επιστολής όπου θα ζητείται η έγγραφη απάντηση για την έγκυρη ενημέρωση των μελών της Κίνησης και των πολιτών, ώστε να καθορίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας. Το ίδιο ισχύει και για την επιστολή μας στην Περιφέρεια Θεσπρωτίας για το φράγμα στο Ράγιο.
Γ) Αποφασίστηκε η  επικοινωνία με το Πρωτοδικείο για  να ενημερωθούμε σχετικά με την αναφορά που είχε υποβληθεί εκ μέρους της Κίνησης στον Εισαγγελέα σχετικά με αγωγό στη βιομηχανική περιοχή
Δ) Συζητήθηκε η διοργάνωση μιας ενημερωτικής συνάντησης με φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις  για το σχεδιασμό δράσεων και συντονισμό των ενεργειών στο προσεχές διάστημα.

Δείτε την απάντηση – μαργαριτάρι της Περιφέρειας Ηπείρου