Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Στην “ΠΙΝΔΟΣ” και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Ζίτσα αντιπροσωπεία του Δήμου Ζίτσας…

Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο
    Τη Διοίκηση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ» επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ζίτσας. 
    Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου της «ΠΙΝΔΟΣ» Ανδρέα Δημητρίου και τον Γενικό Δ/ντη Λάζαρο Τσακανίκα παρέστη ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκο και ο δραστήριος Αντιδήμαρχος Άλκης Βότσικας προκειμένου να τους συγχαρούν για το βραβείο που απέσπασε η εταιρεία από...
τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) ως επιβράβευση των προσπαθειών της Διοίκησης, των εργαζόμενων και των συνεργατών πτηνοτρόφων να την κρατήσουν σε θετική πορεία παρά το δύσκολο οικονομικά περιβάλλον.
    Ταυτόχρονα αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου της πτηνοτροφίας και συζήτησαν τις λεπτομέρειες για τις ποσότητες των τροφίμων που προσφέρει η «ΠΙΝΔΟΣ», η οποία μαζί με άλλες επιχειρήσεις ενισχύουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Ζίτσας να στηρίξει δημότες που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζίτσας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο
    Ο Δήμος Ζίτσας ευχαριστεί τους επιχειρηματίες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε, ειδικά την περίοδο των εορτών, να ενισχυθούν συμπολίτες που βρίσκονται σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. «Η ανταπόκριση των φορέων και επιχειρήσεων που συνδράμουν στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αποδεικνύει την αγάπη για το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά» αναφέρει ο κ. Πλιάκος.
    Οι επιχειρήσεις που έχουν μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αρμόδιου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο αντιδημάρχου, Αλκη Βότσικα, και προσέφεραν προϊόντα τους είναι: «ΠΙΝΔΟΣ», Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε., OVO FRESCO A.B.E.E., ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ ΥΙΟΙ Ο.Ε., ΜΠΕΡΡΗΣ Α.Ε., ALFA (δημιουργίες ζύμης) - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΤΟΥΚΑΡΗΣ Α.Ε.Β.Ε., ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ ΣΠ. ΓΚΟΤΖΟΥ.

Στα ΕΛΤΑ Ζίτσας
    Επίσκεψη στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Ζίτσα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος, όπου συναντήθηκε με τους υπαλλήλους και συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του καταστήματος με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
    Ο διευθυντής του υποκαταστήματος κ. Κοντογιάννης ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις νέες αυτοματοποιημένες υπηρεσίες που προσφέρει το κατάστημα ώστε να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους οι κάτοικοι και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα για να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Ταχυδρομικού καταστήματος οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μπορούν να πηγαίνουν στη Ζίτσα και εκτός από την αποστολή και παραλαβή επιστολών και δεμάτων μπορούν πλέον, λόγω των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών, να πληρώνουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, παράβολο, κτηματολόγιο, εργόσημο, χρόνο ανανέωσης κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο internet. Έτσι, επιτυγχάνεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής χωρίς να ταλαιπωρούνται με τη μετακίνησή τους στο κέντρο και περιμένοντας σε ατελείωτες ουρές στα κεντρικά καταστήματα των ΕΛΤΑ, των τραπεζών, των Οργανισμών. Ο Δήμαρχος Ζίτσας από την πλευρά του δήλωσε αλληλέγγυος στην προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό του καταστήματος προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες ακόμη υψηλότερης ποιότητας και μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας. «Κόντρα στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι των απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών, τόνισε ο κ. Πλιάκος, τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε κινήσεις που θέτουν τους πελάτες και το επίπεδο εξυπηρέτησής τους στο επίκεντρο έτσι, ως Δήμος, δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε».