Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΖΙΤΣΑΣ: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο την αμπελουργική ζώνη…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Ζίτσα από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (21-23/8/2015), στο πλαίσιο της «Γιορτής κρασιού». Αμπελουργοί, οινοποιοί, επιστημονικοί φορείς και δεκάδες κόσμου «αγκάλιασαν» την προσπάθεια που κατέβαλε φέτος ο αντιδήμαρχος Στέφανος Μιχάλης σε συνεργασία με τον πρόεδρο Ζίτσας Περικλή Νούλη. Η καθιερωμένη «Γιορτή κρασιού» εμπλουτίστηκε με...
εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη και προβολή της αμπελουργικής ζώνης.
    Όσοι ανηφόρισαν το τριήμερο από 21-23 Αυγούστου στην Ζίτσα εκτός από το καθιερωμένο γλέντι στον Προφήτη Ηλία που διοργάνωσαν οι τοπικοί φορείς της Τ.Κ. Ζίτσας, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποίησαν ο Δήμος Ζίτσας, με τη συνεργασία των τριών οινοποιείων της περιοχής (Zoinos Winery S.A., Κτήμα Γκλίναβος, Πράσσος).
    Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν το παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 21/8 με το Δόκιμο Χαραλάμπους και το Σάββατο 22/8 με το Γιάννη Καψάλη, ημερίδα, επισκέψεις στους αμπελώνες, τα οινοποιεία και τα αξιοθέατα της Ζίτσας, διαδραστική παρουσίαση της εργασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου με τίτλο «Ζίτσα, εκεί που ο πολιτισμός συναντά της ευεργεσία», καθώς και γευσιγνωσία των εξαίρετων Π.Ο.Π. τοπικών κρασιών που συνοδευόταν από παραδοσιακά φαγητά μαγειρεμένα από τις γυναίκες της Ζίτσας.


Ο Κώστας Γεωργούλας με τον Γιάννη Καψάλη