Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Οι Πρόεδροι “πήραν παραμάζωμα” Πλιάκο και Αντιδημάρχους…

Οργή και ατελείωτα παράπονα στην ευρεία  σύσκεψη της Τετάρτης με τους προέδρους των χωριών.
    «Μόνο που δεν έφαγαν ξύλο» ήταν ο εύστοχος πολιτικός σχολιασμός προέδρου χωριού, καθώς εξέρχονταν από τη σύσκεψη των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (8/7/2015) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, αναφερόμενος στο Δήμαρχο κ. Μιχ. Πλιάκο και τους Αντιδημάρχους.
    Κατά τη διάρκεια της κοντά τρίωρης σύσκεψης, ήταν συνεχείς οι “πυροβολισμοί“ των προέδρων των χωριών προς το Δήμαρχο κ. Μιχ. Πλιάκο για τα ζητήματα των...
άκοπων χόρτων, της παραμέλησης της καθημερινότητας, των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων, της καθαριότητας και των ογκωδών αντικειμένων και κυρίως της επιλεκτικής κατανομής των έργων.
    Η κακή κατανομή των πιστώσεων του Τεχνικού Προγράμματος είχε την τιμητική τους, καθώς δεν είναι ανεκτή η διάθεση κατά κανόνα 2.000 € και 3.000 € στα χωριά, όταν για τον δρόμο που πηγαίνει στα κοτόπουλα ο κ. Αργύρης διατίθενται 170.000 €.
    Με ειρωνεία σχολίαζαν παριστάμενοι την προμήθεια από το Δήμο Ζίτσας πρώτα ενός “κλαδοκόπου” 20.000 € και ακολούθως ενός κατάλληλου να τον φέρει οχήματος αξίας 100.000 €!
    Η δημοτική αρχή από την πλευρά της απολογήθηκε για τα προβλήματα και τα απέδωσε σε έλλειψη προσωπικού.



Απολαύστε(!) την ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας η οποία λέει τι είπε ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, αλλά όμως δεν αναφέρει ούτε λέξη για την οργή και τα έντονα παράπονα που έκαναν οι Πρόεδροι των χωριών…

    Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δήμο που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (8/7/2015) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας.
    Στην πρόσκληση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων (45 από τους 56) που μαζί με τους αντιδημάρχους κ.κ. Αλκιβιάδη Βότσικα, Θωμά Μάστακα, Βαγγέλη Γκουγιάννο και Στέφανο Μιχάλη συζήτησαν θέματα που αφορούν στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου, ύδρευσης, οδοποιίας, πυροπροστασίας, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α.
Στη διάρκεια της δίωρης και πλέον σύσκεψης  την οποία συντόνιζε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις κυρίως για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
    «Σκοπός της σημερινής σύσκεψης, μεσούντος του καλοκαιριού, είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια που ξεκινήσαμε όλοι μαζί προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζίτσας ανοίγοντας τη σύσκεψη  και ευχαρίστησε όλους τόσο για τη συμμετοχή τους όσο και για τη μέχρι σήμερα συμβολή τους «σε αυτό τον κοινό στόχο». Ενώ, δεν παρέλειψε να  εξάρει τη συμβολή τους στην άρτια προετοιμασία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.     «Σας ευχαριστούμε που στέκεστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στην προσπάθεια που καταβάλουμε προκειμένου να ανταποκριθούμε στις πολλές και ποικιλόμορφες απαιτήσεις της κάθε περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος απευθυνόμενος στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Ακολούθως, έκανε απολογισμό της κατάστασης που επικρατεί μέχρι σήμερα χαρακτηρίζοντας τη «πολύ δύσκολη» λόγω των ελλείψεων που παρουσιάζονται τόσο στο μόνιμο όσο και στο εποχικό προσωπικό. «Δεν εφησυχάζουμε όμως, είπε ο Δήμαρχος, προσπαθούμε ιεραρχώντας τις ανάγκες με τη βοήθειά σας να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν». Ζήτησε ταυτόχρονα, να είναι όλοι τους αυστηροί όταν εντοπίζονται παραβάτες που δεν τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας και είτε απορρίπτουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα, είτε δεν καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους από τα χόρτα γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιάς. «Πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν ότι αν θέλουμε να βελτιωθεί η εικόνα των οικισμών που ζούμε προστατεύοντας ταυτόχρονα το φυσικό περιβάλλον θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτό και να σεβόμαστε τους κανόνες», τόνισε με έμφαση ο κ. Πλιάκος.
    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας ο οποίος ενημέρωσε τους προέδρους για την πορεία των εργασιών στον τομέα πρασίνου. «Έχουμε συστήσει τρεις ομάδες με ισάριθμα άτομα, είπε, και μέχρι σήμερα έχουν καθαρίσει τα μισά χωριά δίνοντας προτεραιότητα στους κοινόχρηστους χώρους, τις πλατείες και τους κόμβους». Απευθύνοντας  εκ νέου έκκληση σε όλους τους ιδιώτες να προχωρήσουν στην κοπή των χόρτων από τις ιδιοκτησίες τους. «Ζητώ τη στήριξή σας στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για να ανταποκριθούμε στη δύσκολη αυτή περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βότσικας. Το σχέδιο του προγράμματος που καταρτίστηκε για την αποκομιδή  ογκωδών αντικειμένων παρουσίασε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μάστακας ζητώντας να τηρείται από τους πολίτες για να μπορεί να ανταποκριθεί η υπηρεσία καθαριότητας και να  διατηρούνται οι οικισμοί καθαροί. Στη διάρκεια της σύσκεψης το λόγο πήραν και αρκετοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι στην  πλειοψηφία τους αφού ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία επεσήμαναν ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.