Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αναγνώστης για το σοβαρό επεισόδιο πριν το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο…

«Ντροπή για την αγένεια, ασέβεια και χοντροκοπιά του κ. Σταλίκα»
    Με email του αναγνώστης [ιδιαίτερα επώνυμος δημότης του Δήμου Ζίτσας(*)] αναφέρεται στο σοβαρότατο επεισόδιο που δημιούργησε και πρωταγωνίστησε ο κ. Γιώργος Σταλίκας 5 λεπτά πριν αρχίσει το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και παραθέτει τις κρίσεις του.
    Όπως αναφέρει ήταν παρών και ο τρόπος του κ. Σταλίκα «είναι αγενέστατος, χοντροκομμένος και χωρίς ίχνος σεβασμού στους αιρετούς και τους παρευρισκόμενους πολίτες. Η συμπεριφορά του θύμιζε...
ρατσιστή τσέλιγκα απέναντι σε Αλβανούς ταλαίπωρους τσομπάνηδες.
    Τέτοια δημόσια συμπεριφορά αιρετού αποτελεί όνειδος και απαξίωση για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των παρόντων».
Αναλυτικά το email:


«Ντροπή για την αγένεια, ασέβεια και χοντροκοπιά του κ. Σταλίκα
    Μου προξένησε χειρίστη εντύπωση η εντελώς απαράδεκτη πεζοδρομιακή συμπεριφορά του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γεωρ. Σταλίκα ακριβώς πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 29 Μαΐου 2015, όπου έτυχε να είμαι παρών, μαζί αρκετά ακόμη άτομα.
    Ο κ. Σταλίκας καταφέρθηκε κατά του αντιδημάρχου κ. Θωμά Μάστακα με τρόπο που είναι αγενέστατος, χοντροκομμένος και χωρίς ίχνος σεβασμού στους αιρετούς και τους παρευρισκόμενους πολίτες. Η συμπεριφορά του θύμιζε ρατσιστή τσέλιγκα απέναντι σε Αλβανούς ταλαίπωρους τσομπάνηδες.
    Τέτοια δημόσια συμπεριφορά αιρετού αποτελεί όνειδος και απαξίωση για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των παρόντων.
    Περιμέναμε κατ΄ ελάχιστο από τον κ. Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και από τον κ. Δήμαρχο να ζητηθεί συγγνώμη από τους παρευρισκόμενους για την αναστάτωση που προκλήθηκε (χωρίς οι ίδιοι να φταίνε).
    Μου είναι αδιάφορο αν ο κ. Σταλίκας είχε ή όχι σκοπιμότητα. Τέτοιου είδους προσωπικές διαφορές μεταξύ συμβούλων πρέπει να λύνονται άλλη ώρα και στα γραφεία τους σύμφωνα με την αρχή του καλόπιστου διαλόγου και όχι με πεζοδρομιακό τρόπο μπροστά σε περίπου 60 άτομα και μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
    Όταν συμπεριφορές αυτού του είδους περνάνε ατιμώρητες, η εντύπωση που δίνεται είναι αν μη τι άλλο η σιωπηρή υιοθέτησή τους, αν όχι η επιβράβευσή τους, ενώ δεν αποθρασύνονται οι κάθε είδους «Σταλίκες».
    Όλοι εμείς οι δημότες θέλουμε να βλέπουμε τα όργανα της αυτοδιοίκησης να λειτουργούν δημοκρατικά για το καλό του Δήμου μας.
    Σε κάθε περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και δε συνάδουν με την ορθή λειτουργία του θεσμού.»

(*) ο αναγνώστης είναι επώνυμος και ιδιαίτερα γνωστός. Δεν αναφέρουμε το όνομά του γιατί έτσι μας ζητήθηκε.


Το email που μας στάλθηκε: