Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Επίπονο ήταν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, θετικό για την Εμποροπανήγυρη…

Πολιτικό “κλου” του Βούζα, που ενώ η παράταξή του ήταν από την αρχή, ο ίδιος εμφανίστηκε στα μισά της συνεδρίασης και απαίτησε να συζητηθεί το δημοψήφισμα!!! Όταν ο Πλιάκος ουσιαστικά του είπε …αργά ξύπνησες, αποχώρησε!!! Λεπτομέρειες...
Ομαλά σε γενικές γραμμές, παρά τα 56 θέματα που ήταν εγγεγραμμένα στην Ημερήσια Διάταξη κύλησε το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας που ξεκίνησε στις 6:30 μμ. Εγκρίθηκε το παζάρι για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (ομόφωνα πλήν του κ. Ματσάγκα).
Εξαίρεση στη ομαλή συνεδρίαση υπήρξε κάπου γύρω στις 9:30 μμ (21/2 – 3 ώρες μετά την έναρξη), όταν ο κ. Χρυσ. Βούζας (που προ ολίγων λεπτών είχε εμφανιστεί κατακαθυστερημένος) και “ντόμος - ντό” απαίτησε να...
συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος εκεί ή εκτάκτως!!!
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ενώ οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του ήταν παρόντες από την αρχή της συνεδρίασης, όπως και ο κ. Μανώλης Ματσάγκας του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν είχε θέσει τέτοιο θέμα.
Όταν (στα μέσα της συνεδρίασης) έθεσε το θέμα ο κ. Βούζας, ο μεν Μανώλης Ματσάγκας δεν έφερε αντίρρηση, ο κ. Γαρδίκος ήταν ουδέτερος, αλλά ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος δεν το δέχθηκε, κατηγορώντας ουσιαστικά τον κ. Βούζα ότι αργά ξύπνησε, λέγοντάς του ότι η αυτοδιοίκηση είναι για την αυτοδιοίκηση και ότι δεν θα περάσει την “Α” ή την ”Β” γραμμή στους δημότες του ο Δήμος Ζίτσας, οι οποίοι είναι ελεύθεροι και ενημερωμένοι πολίτες και θα αποφασίσουν ελεύθερα ο καθένας. Ακολούθως ο κ. Βούζας αποχώρησε. (Ο κ. Μανούσης απουσίαζε).
Αναλυτική ενημέρωση για τα του Δημοτικού Συμβουλίου τις επόμενες ώρες.