Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Σημαντική η ως τώρα δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ζίτσας…

Ο Άλκης Βότσικας με επιτυχία συνεχίζει τη δραστηριότητα, εγκρίθηκε ομόφωνα η διαχείριση. Οι αιτήσεις των δημοτών που έγιναν και ποιες ικανοποιήθηκαν.
Ως νέος Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Άλκης Βότσικας, συνεχίζει (με τη δραστηριότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου που είχε ιδρυθεί προ 3ετίας) τη μέριμνα και την προστασία ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου Ζίτσας που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Συνολικά μέχρι στιγμής οι αιτήσεις...
που έγιναν από δημότες ανέρχονται σε 538. Για 289 από αυτές πραγματοποιήθηκαν κοινωνικές έρευνες από τις Κοινωνικές Λειτουργούς του Τμήματος. Μέχρι και τον Απρίλιο 2015 συνολικά ωφελήθηκαν 383 άτομα (μήνα Νοέμβριο 46 άτομα, μήνα Δεκέμβριο 196 άτομα, μήνα Ιανουάριο 25 άτομα, μήνα Απρίλιο 116 άτομα) από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Οι δικαιούχοι που εγκρίθηκαν είναι: το Νοέμβριο 2014 46 οικογένειες, τον Δεκέμβριο έτους 2014 196 Οικογένειες, τον Ιανουάριο 2015 25 Οικογένειες. Τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2015 δεν χορηγήθηκαν τρόφιμα ενώ οι δικαιούχοι που εγκρίθηκαν για τον Απρίλιο 2015 ήταν 116 οικογένειες.

Ο σκοπός
Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η μέριμνα και προστασία ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων, ομάδων πληθυσμού και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Η διαχείριση εγκρίθηκε ομόφωνα με την Νο 119/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Αναλυτικά δείτε εδώ όλη την ομόφωνη απόφαση και την έγκριση της διαχείρισης.