Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Κίνηση «ρουά- ματ» του δημάρχου! Προσέλαβε και τον άλλο ειδικό συνεργάτη ο Πλιάκος...

Ποια είναι. Της ανέθεσε επιτελικά καθήκοντα. Δημοσιογράφος, γόνος πολιτικής οικογένειας με προϋπηρεσία Συμβούλου, ενώ έχει υπηρετήσει σε γραφεία αρκετών Πολιτικών Προσώπων.
    Με μια πολιτική κίνηση ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος “καθάρισε” με το ζήτημα της επιλογής του δεύτερου Ειδικού Συνεργάτη του. Δύο ακριβώς μήνες μετά την προκήρυξη έκανε την έκπληξη (η επιλογή είναι στην απόλυτη κρίση του δημάρχου).
    Κατέληξε σε άτομο που έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι γόνος πολιτικής οικογένειας τόσο από τον πατέρα της, όσο και από τη μητέρα της.     
    Πρόκειται για...
τη δημοσιογράφο κ. Ντίνα Καραμήτσου.

Πολιτική οικογένεια
    Ο κ. Γιώργος Καραμήτσος, πατέρας της νέας ειδικής συνεργάτιδας του κ. Πλιάκου είναι άτομο που πολιτικοποιηήθηκε έντονα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα πολύ κοντά στον κ. Χρυσόστομο Βούζα με το συνδυασμό του οποίου ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας τόσο στης εκλογές του 2010 (είχε λάβει 61 ψήφους), όσο και στις πρόσφατες εκλογές του 2014 που ανέβασε την επίδοσή του λαμβάνοντας αυτή τη φορά 69 ψήφους (κατατάχθηκε στην 32η θέση επί 44 υποψηφίων, ο πρώτος είχε 366 ψήφους και ο τελευταίος εκλεγείς είχε 254 ψήφους).
    Επίσης ο  πατέρας της κ. Ντίνας Καραμήτσου, ο κ. Γιώργος Καραμήτσος (πρώην υπάλληλος της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.), το 2002 διεκδίκησε (ανεπιτυχώς) με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πασσαρώνος
    Τότε κατά την εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε το χρίσμα μαζί με τους κ.κ. Στέφο Στέφο, Σωτ. Ζαφείρη, Παύλο Θεμελή και Πίπη Γαρδίκο, αλλά δεν τα κατάφερε αφού έλαβε μόνο μία (1) ψήφο και ήρθε τελευταίος (το χρίσμα είχε πάρει ο μετέπειτα δήμαρχος κ. Στέφος Στέφος).
    Τέλος ο θείος της κ. Καραμήτσου (από την πλευρά της μητέρας της) είχε διατελέσει Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής κόμματος.

Σε ποια πολιτικά πρόσωπα υπηρέτησε – Η εμπειρία της ως Συμβούλου
    Η κ. Ντίνα Καραμήτσου ξεκίνησε το 2009 με τη σύμβαση ΑΠ1803 (πιο κάτω Νο3 με υπογραφή της κ. Δήμητρας Μπάστα – Γεωργακοπούλου, Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης) και ανέλαβε «Σύμβουλος για θέματα δημοσιότητας ΕΣΠΑ».
    Ακολούθως η κ. Καραμήτσου από τις 9/12/2012 τοποθετήθηκε στο Γραφείο του νέου (τότε) Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Ηπείρου του κ. Ηλία Θεοδωρίδη (ΦΕΚ 1085/Γ΄/2012).
    Συνέχισε να είναι διορισμένη στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Ηπείρου και σταμάτησε μόλις ένα 10ήμερο μετά τις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου 2015 που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ (εργάζονταν μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2015 - είχε ενδιάμεσα ένα μικρό κενό 1,5 μήνα από 28/8/2013 μέχρι 11/10/2013).
    Μετά από την 4μηνη «ξεκούραση» η κ. Καραμήτσου από 9 Ιουνίου 2015, είναι Ειδική Συνεργάτης του κ. Μιχ. Πλιάκου με Επιτελικά Καθήκοντα (απόφ. 501/2015).
    Σημειώνεται ότι η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων είχε κάνει λόγο για “φωτογραφική” προκήρυξη και αποκλεισμούς για την σχετική προκήρυξη που έκανε ο κ. Πλιάκος (εδώ).

Πολιτική κίνηση «ρουά- ματ» του κ. Πλιάκου
    Με την επιλογή της κ. Καραμήτσου για τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος πιάνει με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια.
    Αφενός θα έχει δίπλα του ένα άτομο που από το 2009 μέχρι το 2015 (που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ) υπηρέτησε δίπλα σε αρκετά πολιτικά πρόσωπα, σε "εμπιστευτικές" θέσεις. Έτσι θα δοθεί στον κ. Πλιάκο η δυνατότητα να αξιοποιήσει τόσο την εμπειρία της κ. Καραμήτσου, όσο και τις όποιες καλές της σχέσεις με τα δημοσιογραφικά γραφεία.
    Παράλληλα ιδιαίτερη τοπικά πολιτική αξία έχει ασφαλώς η στενή σχέση του πατέρα της κ. Γιώργου Καραμήτσου με τον κ. Χρυσ. Βούζα, σχέση η οποία εκτιμάται πως θα φέρει ακόμη πιο κοντά τον κ. Πλιάκο με τον κ. Βούζα ο οποίος προφανώς θα θέλει να αξιοποιούνται και να βρίσκουν εργασία άτομα της οικογένειας στενών του συνεργατών και υποψηφίων του, ιδιαίτερα τώρα στη σκληρή εποχή της ανεργίας και του μνημονίου.