Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Άδειασαν τον Πλιάκο στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Επιτροπή Ισότητας…

Τρεις δημοτικοί του σύμβουλοι ψήφισαν όχι, το θέμα απορρίφτηκε! “Τούρμπο” ο δήμαρχος!!!
    Μείζον θέμα δημιουργήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας, όταν ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος ΔΕΝ μπόρεσε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο το 21ο θέμα για «Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας».
    Ενώ ήδη είχαν “φροντίσει” να αποχωρήσουν 2 από τους 16 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας (η κ. Παπαδημητρίου και ο αντιδήμαρχος κ. Στ. Μιχάλης στον οποίο δεν έδωσε το λόγο όταν τον ζήτησε, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Παν. Λιάκος), αρνητική ήταν η θέση τριών (3) ακόμη συμβούλων της πλειοψηφίας και μάλιστα όχι τυχαίων!
    Πρόκειται για...
τον Πρόεδρο του Νομικού προσώπου του Δήμου Ανέστη Καρατασίτσα, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Περικλή Γρίβα και το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Παναγιώτη Μαλισσόβα.
    Έτσι κατά την ψηφοφορία από τους 16 συμβούλους της παράταξης του κ. Πλιάκου, το θέμα ψήφισαν πέντε (5) λιγότεροι, μόνο 11. Αντίθετα, οι ψήφοι που κατεγράφησαν ως αρνητικοί ήταν 13, όταν όλη η αντιπολίτευση (που είχε απουσίες) έχει συνολικά 11 δημοτικούς συμβούλους!!!
    Για τα πρακτικά η εισήγηση είχε ανατεθεί στην κ. Γιάννα Γεωργούλη, η οποία κατέβαλλε "φιλότιμες προσπάθειες" να την περάσει, αποδεχόμενη τροποποιήσεις και αλλάζοντας κατ΄ επανάληψη την αρχική εισήγηση.

Οργή…
    Εμφανέστατη ήταν η οργή του δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου για το άδειασμα που υπέστη, καθώς λίγα λεπτά αργότερα, μετά τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνοντας σαφέστατα προβληματισμένος και εκνευρισμένος, αποχώρησε βιαστικά από την αίθουσα. 

Ευτυχώς…
    Βέβαια «ουδέν κακό αμιγές καλού» και έτσι η μη λήψη απόφασης για «Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας» φαίνεται πως έσωσε την …παρτίδα, αφού κατά το Νόμο, ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΕΝ προβλέπει τέτοια Επιτροπή, έτσι η πιθανή απόφαση σύστασης μάλλον θα ακυρώνονταν στη συνέχεια από την Αποκεντρωμένη.

Διάλυση;
    Κρίνοντας και συγκρίνοντας κανείς την “νωθρή και άτολμη” αντίδραση του κ. Πλιάκου, απέναντι στους δημοτικούς του συμβούλους που καταψήφισαν, μπορεί κάλλιστα να συμπεράνει ότι αν και βρισκόμαστε ακριβώς ένα (1) χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές, εντούτοις τα φαινόμενα διάλυσης που επικρατούν  στην παράταξή του, “έρπουν” επικίνδυνα για τη συνοχή της.
    Και ασφαλώς αν σε σύντομο διάστημα δεν μπορέσει να τα …τιθασεύσει, οι φυγόκεντρες δυνάμεις θα πολλαπλασιαστούν, καθιστώντας αβέβαιο το ομαλό μέλλον της πλειοψηφούσας παράταξης.