Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κόντρες στην Ελεούσα για Νηπιαγωγείο και ΚΔΑΠ…

Το προσωπικό του Νηπιαγωγείου αντιδρά στον περιορισμό του χώρου. Διαμαρτυρία της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Ελεούσας κ. Χρυσάνθης Μπαγιώργα.
Κάνει λόγο για «Διάλυση του Νηπιαγωγείου» χάριν της δημιουργίας ΚΔΑΠ στον ίδιο χώρο και πως «Σχεδιάζουν να μεταφέρουν το 2ο Νηπιαγωγείο στους αχανείς χώρους του Δημοτικού Ελεούσας»!!!
    Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας να δημιουργήσει ΚΔΑΠ, δια της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σε...
χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας όπου στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Ελεούσας (ιδρύθηκε το 1962), δημιουργεί κόντρες και ένταση στην Ελεούσα. Κατά την προϊσταμένη κ. Χρυσάνθη Μπαγιώργα (ΠΕ60) «Σχεδιάζουν να μεταφέρουν το 2ο Νηπιαγωγείο στους αχανείς χώρους του Δημοτικού Ελεούσας» ενώ «όλοι οι χώροι του πέτρινου κτιρίου χρησιμοποιούνται από τα δύο Νηπιαγωγεία».
    Σύμφωνα με την προϊσταμένη ο 1ος όροφος του πέτρινου κτιρίου «είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Ελεούσας» και τόσο η ίδια όσο και το διδακτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου είναι αντίθετοι σ’ αυτή την ενέργεια.
    Δείτε τα τελευταία νέα του Νηπιαγωγείου (Μάρτιος 2015)

Αναλυτικά η διαμαρτυρία της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Ελεούσας κ. Χρυσάνθης Μπαγιόργα

«ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ.
    Το Νηπιαγωγείο Ελεούσας στεγάζεται στο πέτρινο κτίριο επί της Οδού Προφήτη Ηλία 2.
    Από τον Δεκέμβριο του 2010 το πέτρινο κτίριο χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου από το Νηπιαγωγείο Ελεούσας. Λειτουργούσαν τέσσερα τμήματα, ένα ολοήμερο και τρία κλασικά.
    Το σχολικό έτος 2011-2012 ιδρύθηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας και στεγάστηκε στον ίδιο χώρο, με ένα κλασικό τμήμα και το Νηπιαγωγείο Ελεούσας με δύο κλασικά και ένα ολοήμερο.
    Το έτος 2014-2015 το Νηπιαγωγείο Ελεούσας λειτουργεί με ένα κλασικό τμήμα και ένα ολοήμερο, και το 2ο Νηπιαγωγείο με ένα κλασικό. Όλοι οι χώροι του πέτρινου κτιρίου χρησιμοποιούνται από τα δύο Νηπιαγωγεία. Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου τέθηκε το αίτημα να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ, στον 1ο όροφο του πέτρινου κτιρίου του Νηπιαγωγείου.
    Σχεδιάζουν, λοιπόν να μεταφέρουν το 2ο Νηπιαγωγείο στους αχανείς χώρους του Δημοτικού Ελεούσας στην οδό 21ης Φεβρουαρίου και να παραχωρήσουν τον 1ο όροφο του πέτρινου κτιρίου, ο οποίος είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Ελεούσας. Ο όροφος χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων, γραφείο εκπαιδευτικών- βιβλιοθήκη, αποθηκευτικός χώρος.
    Η αίθουσα του ορόφου που θα αδειάσει, αν δεν δημιουργηθεί και τρίτο τμήμα όπως τα προηγούμενα χρόνια (εξαρτάται από τις εγγραφές που θα γίνουν το νέο σχολικό έτος 2015-2016) θα γίνει χώρος συγκέντρωσης, κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν μπορούμε να βγούμε στον αύλειο χώρο, για ομαδικά παιχνίδια, ψυχοκινητικές δραστηριότητες κ.λ.π..
    Επομένως, δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθεί ο χώρος αυτός που είναι τόσο απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του Νηπιαγωγείου.
    Η προϊσταμένη και το διδακτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου είναι αντίθετοι σ’ αυτή την ενέργεια»