Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μια …παράξενη κοπή Βασιλόπιτας στο ΚΑΠΗ Ελεούσας!

Παρέστη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος. Έγινε κρυφός "καυγάς"!!!
    Στην αρχή όλα έμοιαζαν …αγγελικά. Όμορφη εκδήλωση, γεμάτη η αίθουσα από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. 
    Η παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου στην κοπή της πίτας του ΚΑΠΗ έδινε έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση. Αν προστεθεί και...
η παρουσία του δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου καθώς και του Προέδρου του Νομικού Προσώπου που εποπτεύει τα ΚΑΠΗ του γιατρού Ανέστη Καρατασίτσα, αλλά και κάποιων ακόμα δημοτικών συμβούλων τίποτα δεν προϊδέαζε τη συνέχεια.  
    Όμως οι κόντρες και οι διαμάχες στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής βγήκαν έντονα στην επιφάνεια και κυριάρχησαν μπροστά στα ...έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων! Και όχι μόνο, αφού το θέμα συζητείται ακόμα στα καφενεία και τις παρέες.

Κατά …παράβαση!
    Κατά πρωτόγνωρη "παράβαση" κάθε πρωτοκόλλου και σε αντίθεση με ότι συνέβαινε όλα τα χρόνια, τόσο ο παριστάμενος δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος όσο και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ζίτσας που εποπτεύει τα ΚΑΠΗ, Ανέστης Καρατασίτσας ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ την εκδήλωση που οργάνωσε ο πρόεδρος του σωματείου του ΚΑΠΗ Ελεούσας και αντιδήμαρχος κ. Άλκης Βότσικας. 
    Άλλωστε δεν είχαν περάσει παρά μόνο 7 μέρες από την περασμένη Κυριακή που ο Άλκης Βότσικας είχε προγραμματίσει εκλογές “αυτοεπανεκλογής του”(;) στο ΚΑΠΗ και ο γιατρός αρνούμενος να νομιμοποιήσει το «Άλκης κερνάει και Άλκης πίνει», ενημέρωσε το δήμαρχο κ. Πλιάκο που έσπευσε και ματαίωσε τις εκλογέςΛογικό, αφού πώς να είναι ο κ. Βότσικας και αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου που εποπτεύει τα ΚΑΠΗ, αλλά ταυτόχρονα και Πρόεδρος(;) ή μέλος έστω στο Δ.Σ. του ΚΑΠΗ;;;

Ανατολή και Δύση…
    Λογική όμως και η "ζοχάδα" του Άλκη Βότσικα για το δήμαρχο και το γιατρό που του ...χάλασαν τα σχέδια. Με τι διάθεση να τους ακούσει αν τους έδινε το λόγο για χαιρετισμό;;; Δεν είναι λοιπόν παράξενο που ο κ. Βότσικας με φωνή σχεδόν ψιθυριστή, κάλεσε (τάχα) για χαιρετισμό το δήμαρχο (όχι βέβαια και το γιατρό, αλλοίμονο). 
    Ο κ. Πλιάκος, που όπως λένε παριστάμενοι φάνηκε καθαρά ότι το κατάλαβε, απαξίωσε τον Άλκη Βότσικα μη παίρνοντας έτσι το λόγο θέλοντας ταυτόχρονα δημόσια να δείξει τη δυσαρέσκειά του(;). Παρά το ότι η παρουσία του κ. Μάξιμου ίσως επέβαλλε να κάνει ένα μικρό χαιρετισμό και καλωσόρισμα ταυτόχρονα...
    Φαντάζει επίσης λογικό που μετά την κοπή της πίτας και αφού (λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο) ο Βότσικας που είχε φροντίσει να κρατήσει για τον εαυτό του καρέκλα ανάμεσα από το Δήμαρχο και το Γιατρό, να μην τους καταφέρει "όχι μόνο κουβέντα να ανταλλάξουν μαζί του", αλλά απεναντίας μάλιστα όλη την ώρα ο μεν Βότσικας να κοιτάει την …ανατολή και ο δήμαρχος με το γιατρό τη …δύση. 
    Αδιάψευστος μάρτυρας και όχι τυχαία η φωτογραφία που έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα ο Δήμος Ζίτσας.