Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Χάνουν τον έλεγχο στο Δήμο Ζίτσας!

Δικαιώθηκαν Γιάννα Γεωργούλη και Μιχάλης Μπίγγος. «Πατάτα» πάνω στην «πατάτα» με την Επιτροπή Διαβούλευσης. Τελικά το θέμα πάει στο Συμβούλιο, με αυτονόητη τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης!
    Δυστυχώς για το Δήμο Ζίτσας, είτε πρόκειται για πολιτική ανεπάρκεια, είτε πρόκειται για "έξη και ροπή" στις πολιτικές γκάφες, τόσο ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Λιάκος έχασαν κυριολεκτικά κάθε έλεγχο της κατάστασης, φθάνοντας κυριολεκτικά στα όρια της πολιτικής γελοιοποίησης με το ζήτημα της Επιτροπής Διαβούλευσης!
    Αρχικά (12/1/2015) καλούσαν...
τους φορείς για εκπροσώπους, κάνοντας τη γκάφα να ξεχάσουν τους δημότες! Μετά (27/1/2015) καλούσαν τους δημότες για αιτήσεις συμμετοχής τους μέχρι την Τρίτη 10/2/2015, προσπαθώντας να καλύψουν τη γκάφα τους. Ανακοίνωσαν μάλιστα βαρύγδουπα και δημόσια κλήρωση στο γραφείο του κ. Παν. Λιάκου για την Τετάρτη 11/2/2015 στις 10:00 πμ.
    Όμως…

Γιάννα Γεωργούλη – Μιχ. Μπίγγος
    Όμως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα και το επισήμαναν δημόσια τόσο η δημοτική σύμβουλος Γιάννα Γεωργούλη  η οποία έσπευσε αυθημερόν να “κρεμάσει” στην προσωπική της σελίδα στο facebook την «γκαφατζίδικη» ανακοίνωση του δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου, όσο και ο ενεργός δημότης και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης Μιχάλης Μπίγγος, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του 2 μάλιστα φορές είναι λάβρος κατά των αρμόδιων για την περιφρόνηση αλλά και την ταλαιπωρία των δημοτών λέγοντας μεταξύ άλλων «ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ ή ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ή ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ...!!!!!»

Η …αναβολή
    Μετά από όλα αυτά ο κ. Μιχ. Πλιάκος και ο κ. Παν. Λιάκος είχαν 2 επιλογές. Ή να επισπεύσουν το Δημοτικό Συμβούλιο ή να αναβάλλουν τη δημόσια κλήρωση των δημοτών. Σε κάθε άλλη περίπτωση κινδύνευαν με ακύρωση όλες οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!
    Και προτίμησαν να “ρίξουν τα μούτρα τους” πολιτικά και να αναβάλλουν την κλήρωση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 11/2/2015 στις 10:00 πμ. δικαιώνοντας έτσι τη Γιάννα Γεωργούλη και το Μιχάλη Μπίγγο
    Και πάλι, αντί να γνωστοποιήσουν έγκαιρα την αναβολή για να μη ταλαιπωρηθούν και πάνε άσκοπα οι ενδιαφερόμενοι δημότες, το ανακοίνωσαν τη μέρα της κλήρωσης! Έτσι και οι δημότες υποβλήθηκαν σε ταλαιπωρία και οι ίδιοι εκτέθηκαν πολλαπλά.

Τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο…
    Και τελικά αποφάσισαν να βάλουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (θέμα 24. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης) ώστε να αποφασιστεί πόσοι δημότες θα εκλεγούν, ποιοι φορείς θα μετέχουν κλπ. Κάτι δηλαδή που όφειλαν να κάνουν από την πρώτη στιγμή!
    Σε κάθε περίπτωση αυτονόητη θεωρείται η σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης για τις αδικαιολόγητες παλινωδίες της δημοτικής αρχής και την ταλαιπωρία των δημοτών.

Εύλογη…
    Ασφαλώς χαρακτηρίζονται ως απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστικά το μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης Μιχάλης Μπίγγος αναφέρει δηκτικά στην προσωπική του σελίδα στο facebook «Μετά μου λένε μερικοί….., ότι είμαι αυστηρός με την δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας !!!!! Αφού οι άνθρωποι δεν φτάνει που είναι ΑΣΧΕΤΟΙ δεν ξέρουν και να διαβάζουν……. Copy ρεεεεεεεεεεε….., τις ενέργειες των προηγουμένων αν κάνετε θα αποφύγετε τις ΠΑΤΑΤΙΕΣ !!!!!!!!! και έχει απόλυτο δίκιο.