Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ζίτσας, για το τμήμα Πεδινή-Κακαβιά…

«Καλούμε, πριν να είναι αργά, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να δει το άδικο και να βγάλει από την απομόνωση την περιοχή μας»
    Την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία του εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας, για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά η Ήπειρος μένει εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Με αποτέλεσμα το σημαντικό διευρωπαϊκό έργο της Ιόνιας Οδού, που αφορά άμεσα και τον Δήμο Ζίτσας, να παραπέμπεται πάλι στις καλένδες.
    Το ομόφωνο ψήφισμα αφορά το...
έργο συνολικά που δεν εντάσσεται και δεν αναφέρεται σε πεδινή ή ορεινή χάραξη.
Αναλυτικά το ψήφισμα:
    «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας εκφράζει ομόφωνα την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία του, για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά, η Ήπειρος μένει εκτός σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
    Το σημαντικό διευρωπαϊκό έργο της Ιόνιας Οδού, που αφορά άμεσα και τον Δήμο Ζίτσας, παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις καλένδες. Το οδικό τμήμα Πεδινής-Κακαβιάς, που αποτελεί την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, είναι επιτακτική ανάγκη, να συμπεριληφθεί στα έργα προτεραιότητας του Υπουργείου.
    Καλούμε, πριν να είναι αργά, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να δει το άδικο και να βγάλει από την απομόνωση την περιοχή μας δημιουργώντας αναπτυξιακές προοπτικές και εντάσσοντας το συγκεκριμένο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη” (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 της Ε.Ε.»