Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Στον “πόλεμο” και ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ κατά ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ. Αφορμή η λυματολάσπη του άντρα της Τατιάνας!

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ για ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: «δεν λυπάμαι καθόλου αν τον ξεβόλεψα που έβγαλα την σχετική ανακοίνωση για την κατάθεση της Ερώτησης, χωρίς να πάρω την... έγκρισή του». ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 
Τ. ΚΟΥΙΚ«Να ανησυχεί και για την Ερώτηση που κατέθεσα για τη Ζίτσα και -προπαντός- να ανησυχεί για τις προσωπικές του ευθύνες για το καινούργιο λυματο-ναι που θα πει» 
    Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ επιτίθεται με δριμύτητα κατά του Βουλευτή της ΝΔ κ. Σταύρου Καλογιάννη. Αφορμή η ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, αδερφής του κ. Σταύρου Καλογιάννη, στην Ελεούσα.
    Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα...
την Τετάρτη 24/11, ο κ. Κουίκ ρωτούσε μεταξύ άλλων «Είναι δεοντολογικό και δεν προσβάλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα το γεγονός, ότι Δικηγόροι, ιδιοκτήτες, Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης φέρεται να συνδέονται συγγενικά και πολιτικά;» αναφέροντας προηγουμένως ότι «…Στο Δήμο Ζίτσας λειτουργεί μονάδα, που ανήκει στον κ. Κων/νο Σταύρου (σύζυγο της Αντιπερειφερειάρχου κ. Τατιάνας Καλογιάννη, αδερφής του Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη)…… η Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Πλιάκο, έχει ορίσει δικηγόρο με την 208/2014 απόφαση τον κ. Βασίλη Γοργόλη, που κατά σύμπτωση είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με Αντιπεριφερειάρχη την κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η δε σύζυγος του δικηγόρου φέρεται ως εξαδέλφη της Αντιπεριφερειάρχου!...». (αναλυτικά εδώ)

Η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του κ. Κουίκ από τον κ. Στ. Καλογιάννη
    Ο κ. Στ. Καλογιάννης αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κ. Κουίκ, δηλώνοντας ότι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ δεν είχε καταθέσει στη Βουλή την ερώτηση την οποία ανακοίνωσε για το θέμα της λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης στο Δήμο Ζίτσας, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι.
   Όπως αναφέρει ο κ. Σταύρος Καλογιάννης «...ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουΐκ ανακοίνωσε ότι με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς ΠΕΚΑ και Εσωτερικών «διερευνά» το θέμα της λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης στο Δήμο Ζίτσας, μετά από έκθεση - καταγγελία που του απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Ιωαννίνων των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων". Παρέθεσε μάλιστα ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησής του με την οποία ανενδοίαστα και εντελώς αστήρικτα αναμείγνυε και το όνομα του Σταύρου Καλογιάννη. Το πρωτάκουστο είναι, ότι Ερώτηση με αυτό το περιεχόμενο δεν έχει μέχρι σήμερα κατατεθεί στη Βουλή από τον κ. Κουΐκ!», αναφέρει ο κ . Καλογιάννης. Για το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μη κατάθεση Ερώτησης από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. για το δήθεν μεγάλο ζήτημα που “ανακάλυψε” με τη δήθεν δική μου εμπλοκή σ’ αυτό, μας κάνει να αναρωτιόμαστε:  Ενημερώθηκε ο κύριος Κουΐκ ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο, το ξανασκέφτεται ή ήθελε απλώς να δημιουργήσει εντυπώσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό ένα αδειοδοτημένο έργο;
Ό,τι και να συμβαίνει μπορεί κανείς να αξιολογήσει την αξιοπιστία του κόμματος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και των εκπροσώπων του, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές προχθεσινές δηλώσεις μου, περί ματαιοπονίας του κυρίου Κουΐκ, καθώς η λάσπη δεν κολλάει στους καθαρούς, ισχύουν».

Η πρώτη απάντηση του κ. Στ. Καλογιάννη
    Προηγουμένως, με δήλωσή του στις 27/11 ο κ. Σταύρος Καλογιάννης είχε χαρακτηρίσει την ερώτηση του κ. Κουίκ «ανορθόγραφη και ασύντακτη» και ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κουίκ εμπλέκει εντελώς αναιτιολόγητα και το όνομά του και τον κατηγόρησε ότι για «δημιουργία ψευδών εντυπώσεων με πρακτικές που παραπέμπουν στον προηγούμενο αιώνα, πετώντας λάσπη επί δικαίους και αδίκους».
    Αναλυτικά όλη η δήλωση του κ. Στ. Καλογιάννη: «Με μια (ανορθόγραφη και ασύντακτη) ερώτηση, προς τους Υπουργούς ΠΕΚΑ και Εσωτερικών, ο κ. Κουίκ υιοθετεί ακρίτως μια ωραία παρουσιασμένη ιστορία στην οποία εμπλέκει εντελώς αναιτιολόγητα και το όνομά μου. Στην πολιτική, κύριε Κουίκ, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε θα έπρεπε να κρίνετε εξ ορισμένων μελών της “Συντονιστικής Επιτροπής” του κόμματός σας στα Ιωάννινα, τα αλλότρια. Γνωριζόμαστε πολύ καλά οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ. Με ένα απλό τηλεφώνημα προς τους αδειοδοτούντες Φορείς, η “Συντονιστική Επιτροπή” των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων“ και εσείς ο ίδιος, θα μαθαίνατε ότι το ΥΠΕΚΑ έχει απορρίψει, προ μηνός, όλες τις ενστάσεις της πρώην Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας, για το θέμα της μονάδας λυματολάσπης, ως αβάσιμες, καθώς το έργο διαθέτει τις απαιτούμενες εκ του νόμου αδειοδοτήσεις. Η Κυβέρνηση παλεύει να κρατήσει τη χώρα όρθια, μέσα στη ζώνη του Ευρώ. Στον αγώνα αυτό συμβάλλω κι εγώ γιατί τον πιστεύω, πάντα με σκληρή δουλειά και σοβαρότητα. Εσείς, όμως, που απέχετε από αυτή την εθνική προσπάθεια, αρκείστε στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων με πρακτικές που παραπέμπουν στον προηγούμενο αιώνα, πετώντας λάσπη επί δικαίους και αδίκους, δίνοντας την ευκαιρία και σε “εύπιστα” έντυπα και ιστολόγια να αναπαράγουν παραμύθια. Ματαιοπονείτε κύριε Κουίκ! Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η λάσπη δεν κολλάει στους καθαρούς»

Η σημερινή δήλωση του κ. Τέρενς Κουίκ
    Δηκτικός κατά του κ. Στ. Καλογιάννη είναι με σημερινή του δήλωση ο κ. Τέρενς Κουίκ «δεν λυπάμαι καθόλου αν τον ξεβόλεψα που έβγαλα την σχετική ανακοίνωση για την κατάθεση της Ερώτησης, χωρίς να πάρω την... έγκρισή του. Υπόσχομαι ότι θα το ξανακάνω» αναφέρει και παράλληλα δίνει στη δημοσιότητα την ερώτησή του, ενώ καλεί τον κ. Καλογιάννη «να έχει λίγη υπομονή στα θέματα που τον αφορούν…… να ανησυχεί, όμως και για την Ερώτηση που κατέθεσα για τη Ζίτσα και - προπαντός - να ανησυχεί για τις προσωπικές του ευθύνες».
    Ταυτόχρονα ο κ. Κουίκ δίνει στη δημοσιότητα την ερώτηση που κατέθεσε.

Αναλυτικά όλη η δήλωση του κ. Κουίκ:
    Ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΙΤΣΑ
    Η μεθοδολογία στην έρευνα ενός γεγονότος ή μίας καταγγελίας, είναι κομμάτι της 45χρονης δημοσιογραφικής μου καριέρας.
    Θα συνιστούσα στον Σταύρο Καλογιάννη να έχει λίγη υπομονή στα θέματα που τον αφορούν. Και προπαντός θα του συνιστούσα να μην ανησυχεί για το πώς χειρίζομαι το κοινοβουλευτικό μου έργο, σε χρόνους που αποτελούν αποκλειστική μου επιλογή και σαφώς όχι δική του.
    Να ανησυχεί, όμως και για την Ερώτηση που κατέθεσα για τη Ζίτσα και - προπαντός - να ανησυχεί για τις προσωπικές του ευθύνες για το καινούργιο λυματο-ναι που θα πει την Κυριακή στον προϋπολογισμό των email, παραδίδοντας για άλλη μία φορά τους Έλληνες στους εκβιαστές της τρόικας.
    Για την ιστορία η κατάθεση της Ερώτησης, χθες το μεσημέρι, με το που επέστρεψα στην Αθήνα από Μολδαβία και Ιωάννινα είναι 5162/02.12.14.
    Και δεν λυπάμαι καθόλου αν τον ξεβόλεψα που έβγαλα την σχετική ανακοίνωση για την κατάθεση της Ερώτησης, χωρίς να πάρω την... έγκρισή του. Υπόσχομαι ότι θα το ξανακάνω».

***Η ερώτηση του κ. Κουίκ στο επίσημο site της Βουλής εδώ
***Η απάντηση του κ. Κουίκ στον κ. Καλογιάννη στο επίσημο site του κ. Κουίκ εδώ
***Διευκρινίζουμε ότι ο κ. Καλογιάννης δεν έστειλε στο zitsagate τις συγκεκριμένες δηλώσεις και ανακοινώσεις του (υποθέτουμε γιατί) και τις πήραμε από τα τοπικά ΜΜΕ.

ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΪΚ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ