Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Γαρδίκος και Ματσάγκας σε σκληρή κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τον Πλιάκο για λυματολάσπη και βιοαέριο

Καταλογίζουν «παρελκυστική τακτική», «αδράνεια της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου» και τον καλούν «να σεβαστεί πλήρως το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου»!
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση οι παρατάξεις «ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ– ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ» με επικεφαλής τον Μανώλη Ματσάγκα, καταγγέλλουν δημόσια και κατηγορούν το δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκο και τη δημοτική αρχή για την «απαξίωση της λειτουργίας του Δήμου».
Οι δύο παρατάξεις, αναφερόμενες στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2014 για…
την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη και για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙΠΕ, τονίζουν την ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δύο μονάδες και επισημαίνουν ότι «αρκετές ημέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούμε την αδράνεια της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Και μάλιστα ενώ τρέχουν οι χρονικές προθεσμίες για τη δυνατότητα άσκησης των ενδεδειγμένων ένδικων μέσων, με κίνδυνο να καταστούν ανεφάρμοστες στην πράξη οι σχετικές αποφάσεις».

Η άρνηση του κ. Πλιάκου
Μάλιστα οι δύο παρατάξεις «ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ» καυτηριάζουν τη συμπεριφορά του δημάρχου κ. Πλιάκου επειδή «την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συζητηθεί ως θέμα η εξέταση από νομικό της δυνατότητας άσκησης ασφαλιστικών μέτρων για τη μονάδα  επεξεργασίας λυματολάσπης του κ. Σταύρου στην Ελεούσα».
Όπως τονίζουν ότι «Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημόσια την παρελκυστική τακτική της δημοτικής αρχής και να αντιδράσουμε στην απαξίωση της λειτουργίας του Δήμου»
 Τέλος οι δύο παρατάξεις καλούν «το Δήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να σεβαστεί πλήρως το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκτελεστικό του όργανο να εφαρμόσει τις αποφάσεις του»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ