Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Παράξενη τροπή στην υπόθεση της λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη και του βιοαερίου!

Αν και πέρασαν 15 μέρες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσφυγή και ασφαλιστικά, ακόμη δεν την ανάρτησαν και ούτε όρισαν δικηγόρους!!! Τι συμβαίνει;;; Η προθεσμία εξαντλείται!!!
Ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος και πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παν. Λιάκος μετάνιωσαν για τα ασφαλιστικά μέτρα; Δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν «πάση θυσία να εξυπηρετήσουν» τον άντρα της Τατιάνας!
    Πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίσσονται στο Δήμο Ζίτσας. Ως γνωστόν η μεγάλη παρουσία δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Δεκεμβρίου έσυρε κυριολεκτικά τον κ. Πλιάκο σε...
προσφυγές και αρνητική απόφαση για λυματολάσπη και βιοαέριο. Υπήρξε ανατροπή αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, ομόφωνη αρνητική απόφαση για τις μονάδες και ομόφωνη απόφαση για προσφυγές στο ΣτΕ, κινητοποιήσεις και ασφαλιστικά.
    Υπήρξε ακόμη η αποκάλυψη του κ. Βασ. Γαρδίκου για τη συνεργασία της μητέρας του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Παν. Λιάκου με την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης του άντρα της Τατιάνας όπως περιγράφεται στην επίσημη απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Η συνεδρίαση
    Υπενθυμίζεται ότι ενώ αρχικά με ψηφοφορία η δημοτική αρχή ήθελε μόνο απλή συζήτηση και απέκλεισε λήψη απόφασης, τελικά η αφόρητη πίεση του κόσμου και της αντιπολίτευσης, την υποχρέωσαν σε άτακτη υποχώρηση!!!  
    Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου για τα μείζονα περιβαλλοντικά θέματα που δημιουργούνται από την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης του κ. Κ. Σταύρου, συζύγου της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατ. Καλογιάννη στην Ελεούσα και από τη μονάδα Βιοαερίου της ΕΝΒΙΕΚΑΡ στη ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου, είχε γίνει με την παρουσία πάρα πολλών δημοτών, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα αλλά και τον έξω χώρο. 
    Χαρακτηριστικό της συζήτησης είναι ότι δεν “τόλμησε” να πάρει το λόγο ούτε ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας, παρά μόνο ο δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος. Από την άλλη πλευρά καταιγιστικοί ήταν οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης Βασ. Γαρδίκος, Χρυσ. Βούζας, Μαν. Ματσάγκας και Σωτ. Μανούσης, οι πρώην δήμαρχοι Δημ. Ρογκότης και Σάκης Βλέτσας που επίσης πήραν το λόγο, καθώς και το σύνολο των εκπροσώπων των περίπου 20 φορέων που έδωσαν το παρόν.

Η Οικονομική Επιτροπή
    Αν και προ εβδομάδος συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή, ο πρόεδρός της και Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ το θέμα του ορισμού δικηγόρων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των προσφυγών στο ΣτΕ!!!

Εξυπηρέτηση;
    Εκτιμάται ως βέβαιο, ότι μια τέτοια εξέλιξη εξυπηρετεί απεριόριστα τον άντρα της Τατιάνας. Τούτο αφού η ιδιωτική του μονάδα λυματολάσπης ΔΕΝ θα κινδυνεύει με δικαστική διακοπή επί σειρά ετών, μέχρι δηλαδή να φτάσει στο τέλος της η κύρια αγωγή του Δήμου στο ΣτΕ.
    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η Τατιάνα «έτριξε τα δόντια» στον Πλιάκο μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ασφαλιστικά και ότι ουσιαστικά του “έδωσε εντολή” να βρει τρόπο να τα “εξαφανίσει από προσώπου γης”.
    Η εντύπωση που δίδεται σε πολλούς από μια τέτοια κίνηση, είναι πως η φερόμενη απέλπιδα και «πάση θυσία» προσπάθεια να βοηθηθεί ο άνδρας της Τατιάνας είναι απολύτως απαράδεκτη. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αποκάλυψη που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεργασία της μητέρας του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Παν. Λιάκου με την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης του άντρα της Τατιάνας όπως περιγράφεται στην επίσημη απόφαση της Αποκεντρωμένης.
    Είναι απολύτως βέβαιο (στο βαθμό που θα συμβεί) ότι πολιτικά αποτελεί μέγιστη ντροπή για το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Σε αναμονή των περίεργων εξελίξεων…