Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της «Επιτροπής Φορέων για το Περιβάλλον» του Δήμου Ζίτσας...

Μένει μόνο στην παρέμβαση των πολιτών. Με “μισή” αντίδραση, δε λέει λέξη για την έννομη προστασία υπέρ του περιβάλλοντος που αποφασίστηκε ομόφωνα!
    Με μία ανακοίνωση που όμως επιλεκτικά(;) μένει μόνο στη μισή πραγματικότητα, παρεμβαίνει η «Επιτροπή Φορέων για το Περιβάλλον» του Δήμου Ζίτσας, που είχε μαζική και δυναμική παρέμβαση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Δεκεμβρίου.
    Υπενθυμίζεται ότι στο συμβούλιο αυτό, κάτω από την πίεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των πολιτών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ο δήμαρχος κ. Πλιάκος υποχρεώθηκε να κάνει πίσω και να “στρέξει” σε αποφάσεις, βλαπτικές για τα οικονομικά συμφέροντα της...
οικογένειας της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη όμως υπέρ του Δήμου Ζίτσας για την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης, καθώς επίσης και, για το θέμα του βιοαερίου στη ΒΙΠΕ. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. είχε αποφασίσει (πάντα κάτω από την πίεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των πολιτών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα) τρεις (3) άξονες ενεργειών. Και ασφαλιστικά μέτρα με προσφυγή στο ΣτΕ και συνελεύσεις σε χωριά και παραστάσεις σε φορείς.
    Η επιτροπή στην ανακοίνωσή της, αποφεύγει (χωρίς να πει το γιατί) να αναφερθεί στην αδράνεια μετά από 3 εβδομάδες του κ. Πλιάκου να δρομολογήσει τις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες, κάτι άλλωστε που δημόσια καταδίκασαν οι τρείς παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Και επιλεκτικά από την «απόφαση κόλαφος για τον Πλιάκο» κρατάει μόνο την παρέμβαση των δημοτών!

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:
    «Χαιρετίζουμε όλους τους συνδημότες που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων για το Περιβάλλον Δήμου Ζίτσας με την αποφασιστική τους παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Δήμου μας ( 1η Δεκέμβρη) υποχρεώσαμε το Δ.Σ. να δεσμευτεί και να πάρει ομόφωνη απόφαση ότι δεν θα προχωρήσει  η εγκατάσταση των δύο εγκεκριμένων μονάδων, λυματολάσπης και βιοαερίου στην περιοχή μας και ότι θα ασκηθεί έλεγχος για τη σωστή λειτουργία των ήδη υπαρχουσών ρυπογόνων μονάδων εντός και εκτός ΒΙ.ΠΕ.
    Με την απόσπαση της δέσμευσης αυτής γίνεται καθαρό  πως μόνο η μαζική και δυναμική παρέμβαση των Δημοτών στις εξελίξεις μπορεί να βάλει εμπόδια στους επιζήμιους για μας σχεδιασμούς και να φέρει θετικά αποτελέσματα.
    Απαιτείται να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και όποτε χρειαστεί να παρέμβουμε για την τήρηση των δεσμεύσεων του Δ.Σ. και να είμαστε μπροστά στον αγώνα για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα προκύψει δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίζει να υποβαθμίζει τη ζωή μας απαντώντας με ακόμα πιο μαζικούς, ακόμα πιο μαχητικούς και οργανωμένους αγώνες διεκδικώντας μια ζωή σε καθαρό περιβάλλον, στο ύψος των αναγκών μας για μας και τα παιδιά μας.
    ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ