Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας με δύο (2) συνεδριάσεις μαζί τη Δευτέρα…

Πριν το “αναγκαστικό” Δ.Σ. για τη λυματολάσπη και το βιοαέριο θα συζητηθεί και ο προϋπολογισμός του 2015.
κλικ για zoom
ΔΥΟ (2) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.
    Η πρώτη συνεδρίαση (στις 6:00 μμ) θεωρείται ειδική και θα έχει ως μοναδικό της ημερήσιας διάταξης θέμα την «Ψήφιση προϋπολογισμού και έγκριση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου, οικονομικού έτους 2015».
    Η δεύτερη συνεδρίαση (στις 7:30 μμ) αποφασίστηκε υπό την ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης, και θα ξεκινήσει με τα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν το Δήμο Ζίτσας. Συγκεκριμένα θα γίνει συζήτηση για α) τη μονάδα λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη και β) τη μονάδα Βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου. Βεβαίως μαζί με αυτά θα συζητηθεί γενικότερα το ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος συνολικά στο Δήμο Ζίτσας.
    Ακολούθως...
στην ημερήσια διάταξη συμπεριλήφθησαν και ορισμένα καθαρά υπηρεσιακής φύσης θέματα, με εξαίρεση το 4ο όπου θα εξεταστούν αιτήσεις που έκαναν ορισμένοι σύλλογοι για χρηματική τους επιχορήγηση από το Δήμο.

κλικ για zoom
Πως ενήργησε ο Πλιάκος
   Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος κ. Πλιάκος είπε ΟΧΙ προσφυγή για τη μονάδα βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Ροδοτοπίου προκειμένου –όπως ισχυρίστηκε- να «προστατευτεί το δημόσιο χρήμα και το κύρος των θεσμοθετημένων οργάνων»!!! (εδώ). 
    Για τη λυματολάσπη ο κ. Πλιάκος αντικατέστησε το δικηγόρο (από την Ελεούσα) που είχε το χειρισμό της υπόθεσης (κατά του ιδιώτη επενδυτή λυματολάσπης και άντρα της Τατιάνας), με άλλο δικηγόρο. Ο δικηγόρος που "έβαλε" ο κ. Πλιάκος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος του κ. Καχριμάνη, ενώ επίσης έχει και συγγενική σχέση με την Τατιάνα.


κλικ για zoom
Τι περιμένουν από τον δικηγόρο – ποιος είναι
    Μετά από την εξέλιξη αυτή καθώς και την καταγγελία (εδώ) του Βουλευτή κ. Μιχ. Κασσή (ότι ο κ. Πλιάκος όρισε ως δικηγόρο του Δήμου για την υπόθεση της λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, έναν Περιφερειακό Σύμβουλο του κ. Καχριμάνη, που έχει συγγενική σχέση με την Τατιάνα), το θέμα αποκτά άλλη τροπή.
    Η αναμενόμενη γνωμοδότηση του δικηγόρου (και Περιφερειακού Συμβούλου) κ. Βασ. Γοργόλη, ο οποίος ορίστηκε με την 208/2014 απόφαση (εδώ), είναι εξαιρετικής κρισιμότητας.
    Από τον κ. Γοργόλη ζητήθηκε να γνωμοδοτήσει αν θεωρεί ή όχι πιθανό ο Δήμος Ζίτσας να κερδίσει την υπόθεση εναντίον του άντρα της Τατιάνας (του κ. Κων. Σταύρου) στα επόμενα δικαστήρια και η γνώμη του θα βαρύνει στην απόφαση του Δήμου, εάν συνεχίσει  το δικαστικό αγώνα ή όχι “σηκώνοντας ψηλά τα χέρια”!!!
    Πλέον εκτιμάται ότι ο δικηγόρος κ. Βασ. Γοργόλης μάλλον θα αναμένει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθως θα δώσει την γνωμοδότησή του, εφόσον βέβαια μετά τις καταγγελίες του κ. Κασσή αποδεχτεί τον διορισμό του.

Αναλυτικά η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: