Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σημαντική δωρεά προς την Πινακοθήκη Χαρακτικής του Δήμου Ζίτσας…

    Σαράντα τρία (43) βιβλία, πέντε (5) χαρακτικά έργα και τα επτά (7) συλλεκτικά και πολύτιμης αξίας Livres de Luxe που περιέχουν κείμενα συνοδευόμενα από αυθεντικά χαρακτικά σημαντικών Ελλήνων χαρακτών δώρισε ο κ. Νίκος Γρηγοράκης στην Πινακοθήκη Χαρακτικής του Δήμου Ζίτσας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δωρεά από τον γνωστό ιστορικό τέχνης και συγγραφέα.
    Ο κ. Γρηγοράκης…
προσέφερε μία σειρά βιβλίων και συλλεκτικών εκδόσεων που αποτελούν καρπό της συστηματικής και πολύχρονης ερευνητικής δραστηριότητάς του γύρω από την χαρακτική στην Ελλάδα.
    Η δωρεά αυτή θα εμπλουτίσει τόσο την συλλογή όσο και την βιβλιοθήκη της πινακοθήκης. Η εικαστική βιβλιοθήκη της πινακοθήκης διαθέτει αρκετούς τίτλους βιβλίων ιστορίας, θεωρίας και κριτικής της τέχνης, μονογραφίες, καταλόγους εκθέσεων και καλλιτεχνικών περιοδικών. Είναι ανοιχτή στο κοινό και ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας της πινακοθήκης.
    Η Πινακοθήκη Χαρακτικής με δημόσια ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τον κ. Γρηγοράκη γι’ αυτή την ευγενική του χειρονομία και με απόφασή της τον ενέταξε στους κυριότερους αρωγούς που βοηθούν το έργο της.