Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

“Εντολή” Τατιάνας σε Πλιάκο για extra δικαιώματα σε αντιδημάρχους;

Θα τροποποιήσει ο Πλιάκος την απόφαση; «Κραυγές και ψίθυροι» για αντάρτικο με το καλημέρα.
Φαίνεται ότι με το …καλημέρα άρχισαν τα εσωτερικά προβλήματα στην παράταξη Πλιάκου. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει και στο βαθμό που όσα ακούγονται είναι ακριβή, φαίνεται ότι τα έντονα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των "4" (πλην Δ. Λάμπρου) αντιδημάρχων προς τον κ. Μιχ. Πλιάκο είναι τέτοια που θα τον οδηγήσουν πολύ σύντομα σε αλλαγή ή τροποποίηση της απόφασης ορισμού αντιδημάρχων.
Οι Θωμάς Μάστακας, Βαγ. Γκουγιάννος, Άλκης Βότσικας και Στέφ. Μιχάλης αν και ...
ορίστηκαν αντιδήμαρχοι, από πολλούς θεωρούνται ως «διακοσμητικοί» αφού σύμφωνα με την απόφαση ορισμού τους, όχι μόνο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ δικαίωμα υπογραφής, αλλά επιπλέον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ούτε καν την εποπτεία του προσωπικού των τομέων τους, την οποία ο κ. Πλιάκος ανέθεσε στον μόνο ουσιαστικό αντιδήμαρχο τον κ. Δημ. Λάμπρου.
Τα παράπονά τους οι 4 αντιδήμαρχοι, αποφάσισαν όπως φημολογείται να τα κάνουν σε επίσκεψή τους στην Περιφέρεια ώστε …αρμοδίως να «νουθετηθεί» ο κ. Πλιάκος, όπου η αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη φέρεται ότι υποσχέθηκε «αποκατάσταση και τακτοποίηση».

Η “εντολή”
Το ακριβές ή όχι αυτής της έντονης φημολογίας μένει να φανεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του χρόνου ή ίσως και πολύ νωρίτερα, αφού το ερώτημα αν η Τατιάνα έδωσε ή όχι “εντολή” στον Δήμαρχο κ. Μιχ. Πλιάκο να "προσθέσει" την εποπτεία του προσωπικού και το δικαίωμα υπογραφής στους "4", θα απαντηθεί εμπράκτως σε θετική περίπτωση με τροποποίηση της απόφασης ορισμού αντιδημάρχων.
Σε μια τέτοια περίπτωση ασφαλώς ο κ. Πλιάκος θα τροποποιήσει την απόφασή του και θα δώσει στους 4 αντιδημάρχους (Θωμά Μάστακα, Βαγ. Γκουγιάννο, Άλκη Βότσικα και Στέφ. Μιχάλη) τόσο τη δυνατότητα να δίνουν αυτοί εντολές και να έχουν την εποπτεία του προσωπικού τους, όσο κυρίως και το δικαίωμα να υπογράφουν κάποια έγγραφα και πιστοποιητικά. Έτσι φαίνεται πως θα αποφύγει -επί του παρόντος τουλάχιστον- το αντάρτικο.
Σε κάθε περίπτωση …”κοντός ψαλμός αλληλούια” όπως λέει και η παροιμία.  

Ο …"λυματολάσπης" και το 1ο βήμα
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ασφαλώς δεν είναι τυχαία μια πρώτη δικαίωση που είχε ο 4ος αντιδήμαρχος επί θεμάτων περιβάλλοντος, αγροτικών και κοινωνικών κ. Άλκης Βότσικας, τον οποίο δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκαλούν αντιδήμαρχο «επί της λυματολάσπης» λόγω έλλειψης τόσο εποπτείας προσωπικού, όσο και ουσιαστικού αντικειμένου και δικαιώματος υπογραφής.
Συγκεκριμένα, απόφαση Δημάρχου που δημοσιεύτηκε σήμερα 22/9, ορίζει τον κ. Άλκη Βότσικα να προεδρεύει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, κάτι που λόγω αρμοδιοτήτων του θα ήταν λογικό να γίνει από την πρώτη στιγμή.
Υπενθυμίζουμε ότι στην επιτροπή αυτή τα μέλη είναι οι Δημήτρης Λάμπρου, Μπότσιου Δήμητρα, Γκουγιάννος Βαγ., Μιχάλης Στέφανος, Μανώλης Ματσάγκας και Κώστας Λεοντίου.