Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ: O άντρας της Τατιάνας πήρε την 1η έγκριση για τα περιβαλλοντικά…

Πολλά λεφτά η επένδυση. Το ύψος της επιδότησης. «Οργή και αγανάκτηση, για την “ετσιθελική” και αυταρχική απόφαση». Εγκρίθηκε η ΜΠΕ  για την “Ελεουσοκτόνα” ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης στην Ελεούσα, του άντρα της κ. Τατιάνας Καλογιάννη.
    Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την Α.Π.: 41771/1490/28-7-2014 απόφαση της κ. Ευταξά, έδωσε έγκριση στην ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης στην Ελεούσα του άντρα της κ. Τατιάνας Καλογιάννη.
    Το κόστος της επένδυσης θα είναι αρκετά εκατομμύρια Ευρώ, με...
βάση και το κόστος της αντίστοιχης (μικρότερης) μονάδας της ΔΕΥΑΙ. Εκτιμάται ότι ή ένταξη της ιδιωτικής μονάδας του άντρα της κ. Τατιάνας Καλογιάννη σε πρόγραμμα θα έχει σημαντικότατη επιδότηση. Είναι χαρακτηριστικό πως δράσεις στο ΕΣΠΑ έτυχαν επιδότησης της τάξης του 70%!!!
    «Είναι πολλά τα λεφτά μιας τέτοιας επένδυσης» τονίζουν οι τεχνικοί, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας αποφάσισε να προσβάλλει την απόφαση δικαστικά.
    «Η συγκεκριμένη περίπτωση θέτει εκ των πραγμάτων θέματα ηθικής, και πολιτικής πρακτικής» αναφέρει δήλωση της κ. Όλγας Γεροβασίλη ενώ ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Κασσής σε δήλωσή του επισήμανε ότι «Ο Περιφερειάρχης και η Αποκεντρωμένη προσπαθούν να αποτελειώσουν την ήδη επιβαρυμένη περιοχή με το εργοστάσιο λυματολάσπης».
    Ταυτόχρονα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η θέση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Μιχ. Πλιάκου, ο οποίος ως τώρα δεν καταδίκασε, ούτε τοποθετήθηκε αρνητικά για τη συγκεκριμένη μονάδα λυματολάσπης, διατηρώντας παράλληλα στενή πολιτική συνεργασία με την Τατιάνα.
    Δείτε αναλυτικά όλη την απόφαση με την οποία η Αποκεντρωμένη Ηπείρου έδωσε έγκριση στην ΜΠΕ της ιδιωτικής μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα του άντρα της κ. Τατιάνας Καλογιάννη κλικ εδώ.