Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Καλό ταξίδι Ελεούσα!!! Να «γλυκά – γλυκά», πως πάει η λυματολάσπη σε ιδιώτες!!!

Αύριο στη συνεδρίαση της Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, προτείνεται η ανάθεση της διαχείρισης της ιλύος σε ιδιώτη!!!
    Αύριο Τετάρτη στις 10:30 π.μ. θα συνεδριάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού &Ανάπτυξης, με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κρίσιμο είναι το 9ο θέμα που αναφέρεται στη διαχείριση της λυματολάσπης, αφού ως γνωστόν η οικογένεια της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη έχει οικονομικά συμφέροντα από την λυματολάσπη, επειδή ο άντρας της προχωράει την διαδικασία εγκατάστασης ιδιωτικής μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα.
    Στο 9ο θέμα «Γνωμοδότηση επί του...
περιεχομένου του φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου» στην «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» που είναι προς ψήφιση αναφέρεται επί λέξη «Όσον αφορά στη ορθή περιβαλλοντική διαχείριση της ιλύος και λαμβάνοντας υπόψη ότι στις υφιστάμενες ΕΕΛ Ιωαννίνων, Άρτας, Ηγουμενίτσας Πρέβεζας παράγεται σήμερα το 86% της παραγόμενης ιλύος στην Περιφέρεια Ηπείρου, αρμόδιοι φορείς είναι οι αντίστοιχες ΔΕΥΑ. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση που οι αρμόδιες ΔΕΥΑ δεν δύναται να προχωρήσουν στην κατασκευή των προτεινόμενων μονάδων διαχείρισης ιλύος, προτείνεται η ανάθεση της διαχείρισης της ιλύος σε ιδιώτη». Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί!!!
    Όλο το περιεχόμενο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου  αναρτημένο στο: http://www.php.gov.gr/enimerosi/anakoinoseis/3516-smpe-anatheorisi-pesda-perifereias-ipeirou.html
Πηγή: epirusgate