Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Συγχαρητήρια Πάικα για τις επιτυχίες του Λυκείου Ελεούσας…

«Στους επιτυχόντες μαθητές, τους γονείς τους και στους καθηγητές, για τα υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας των εισακτέων αλλά και των αριστούχων μαθητών»
    Με επιστολή του ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος και νυν Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας Σπύρος Πάικαςεκφράζει τα συγχαρητήριά του για τα υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας του Λυκείου Ελεούσας, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νομό Ιωαννίνων μετά το 1ο Λύκειο Ιωαννίνων (ποσοστό επιτυχίας 96%), στη δεύτερη θέση των επιτυχιών είναι το Λύκειο Ελεούσας με το ποσοστό του στο εντυπωσιακό 94%, ένα από τα υψηλότερα σε όλη τη χώρα!!! Ακολουθούν το...
4ο Λύκειο Ιωαννίνων, τα Δωδωναία και το Λύκειο της Ζωσιμαίας.
    Παράλληλα ο Σπύρος Πάικας αναφέρεται στους δεσμούς του με το Λύκειο Ελεούσας, αλλά και με το Γυμνάσιο, αφού εκεί όπως αναφέρει φοίτησε επί 6 χρόνια και ο ίδιος.
     
    Αναλυτικά η επιστολή του κ. Πάικα:


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Π Ρ Ο Σ
Α) Το Λύκειο Ελεούσας που εκπροσωπείται από τον Διευθυντή του κ. Νικόλαο Παππά.
Β) Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ελεούσας.

Αγαπητοί καθηγητές
Αγαπητοί μαθητές και γονείς

    Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα ολόθερμα συγχαρητήριά μου στους επιτυχόντες μαθητές, τους γονείς τους και κυρίως στους καθηγητές του Λυκείου για τα υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας των εισακτέων αλλά και των αριστούχων μαθητών.

    Οι στενότατοι δεσμοί μου με το Λύκειο αλλά και το Γυμνάσιο Ελεούσας στα οποία φοίτησα επί 6 συναπτά έτη μου επιτρέπουν να αισθάνομαι υπερήφανος για τις συνεχόμενες επιτυχίες του σχολείου αυτού, για την παιδεία και την πολύπλευρη μόρφωση που παράγεται και ιδιαίτερα για το υψηλό ήθος που διέπει το εκπαιδευτικό προσωπικό και συνακόλουθα τους μαθητές του σχολείου.
    
    Τα σημερινά αποτελέσματα των μαθητών του Λυκείου Ελεούσας απέδειξαν τη σοβαρή και υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς του τόπου μας, από τους εκπαιδευτικούς ενός επαρχιακού λυκείου με μικρό αριθμό μαθητών μεν με σοβαρή και μεθοδική δουλειά δε.    

    Μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια έφτασε στο τέλος της. Ο αγώνας και οι κόποι όλων αυτών των χρόνων σήμερα επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο.
Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε αυτούς που φέτος προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάντα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία ή μία εναλλακτική επιλογή.

Αγαπητοί μαθητές
    Σε αυτή την πλέον κρίσιμη ιστορική φάση για την πατρίδα μας, της οικονομικής αφαίμαξης του λαού αλλά και της τεράστιας κρίσης θεσμών και αξιών, κρίσης πολιτιστικής και πολιτισμικής, ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες που επιβάλλεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διαμορφώσουν τη νέα Ελλάδα. Αρκεί να το πιστέψετε, να οραματιστείτε και να αγωνιστείτε όπως ακριβώς κάνατε προκειμένου να φτάσετε στη σημερινή σας επιτυχία.

    Προς το παρόν όμως, εσείς που ετοιμάζεστε για να εγγραφείτε σε λίγες ημέρες στη σχολή σας, χαρείτε την επιτυχία σας αυτή, ζήστε το όνειρό σας και περάστε ενδιαφέροντα και γεμάτα εμπειρίες φοιτητικά χρόνια. Γιατί αυτά δεν θα ξανάρθουν. Φέτος άλλωστε είναι η χρονιά σας!
                                             
                                                  Ιωάννινα 28 Αυγούστου 2014
                                                                Σπύρος Πάικας