Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Προσφυγή του Δήμου Ζίτσας για τις μονάδες λυματολάσπης και βιοαερίου (ΒΙΝΤΕΟ)…

    Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας έγινε για άλλα δύο θέματα, που έχουν σχέση με την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. 
    Ο λόγος για τις μονάδες της λυματολάσπης της οποίας επενδυτής είναι ο άντρας της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη και του βιοαερίου, οι οποίες πρόσφατα έλαβαν...
«πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ενέκρινε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μετά την θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου.  
     Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πανος Παππάς, ήδη έχει γίνει αίτηση θεραπείας για τη μονάδα βιοαερίου, ενώ ετοιμάζεται ανάλογη αίτηση και για την ιδιωτική μονάδα λυματολάσπης στην Ελεούσα,  κατ’ εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για προσφυγή σε ένδικα μέσα.
    Την άποψη ότι η απόφαση για ένδικα μέσα δεν πρέπει να σταματήσει στις αιτήσεις θεραπείας, αλλά να συνεχιστεί μέχρι τέλους, εξέφρασε ο Σάκης Βλέτσας, ενώ παίρνοντας  το λόγο ο Δήμαρχος κ. Ρογκότης ανέφερε πως το θέμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη δεν αποτελεί μόνο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμευόμενος πως ο ίδιος δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει.
    Παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Μανώλης Ματσάγκας, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή για το ότι δεν έλαβε πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κόσμου με λαϊκές συνελεύσεις και ομιλίες.
    Ως γνωστόν λόγο έχει κληθεί να λάβει για το συγκεκριμένο θέμα και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, μετά από σχετικές αναφορές του Βουλευτή Μιχάλη Κασσή.
    Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Μιχ. Πλιάκος προσήλθε στη συνεδρίαση μετά το θέμα αυτό.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.