Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τι έγινε στο DEBATE των 5 υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Ζίτσας (2 ΒΙΝΤΕΟ)….

Νέα δεδομένα μετά την πανωλεθρία Πλιάκου; Αντί για την Ελεούσα και το Δήμο Ζίτσας υπερασπίστηκε την επένδυση του άντρα της Τατιάνας!!! Τελικά δεν του απέσπασαν με τίποτα το ΟΧΙ για τη λυματολάσπη. Όλο “πλάγιες” απαντήσεις έδινε.
    Έντονες συγκινήσεις επιφύλασσε το debate των Γαρδίκου, Βούζα, Πλιάκου, Ματσάγκα και Μανούση, το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαΐου, στο EpirusTV1 με συντονιστή τον έμπειρο και έγκριτο δημοσιογράφο Παν. Μπούρχα. Στο πρώτο μέρος της “μονομαχίας” των πέντε υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Ζίτσας επικράτησε το θέμα της ιδιωτικής Ελεουσοκτόνας μονάδας λυματολάσπης που προτίθεται να κάνει ο άντρας της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη κάτω από το εργοστάσιο της “ΔΩΔΩΝΗΣ”. Οι διάλογοι ήταν έντονοι και παρακολουθώντας το 1ο ΒΙΝΤΕΟ (πιο κάτω) ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
    Όλοι (πλην του Πλιάκου) οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τοποθετήθηκαν κάθετα κατά της μονάδας λυματολάσπης και υπέρ της Ελεούσας, του Καλαμά και των χωριών του Δήμου Ζίτσας. Μόνη “παραφωνία” ο κ. Μιχ. Πλιάκος, που...
ξεγυμνώθηκε πολιτικά μένοντας έκθετος, αφού το “γυρόφερνε και το έκλωθε”, αλλά με τίποτα δεν του έβγαινε, έστω και ελάχιστα το “ΟΧΙ” στη μονάδα, λειτουργώντας πολιτικά ως “συνήγορος υπεράσπισης” του άντρα της Τατιάνας.
    Πέρα από τον κυριολεκτικά “καταιγισμό πυρών” κατά του κ. Μιχ. Πλιάκου για την θέση του αυτή από τον κ. Γαρδίκο, τον κ. Βούζα αλλά και από τον κ. Ματσάγκα με τον κ. Μανούση, αυτό που αναδείχτηκε και ήταν “ηλίου φαεινότερο”, ήταν η τεκμηρίωση της άρνησης και η ανάδειξη των συνεπειών από την ενδεχόμενη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας, σε βάρος τόσο της Ελεούσας, του Αγ. Ιωάννη, του Ροδοτοπίου, της Ζωοδόχου και των άλλων πέριξ χωριών, όσο και σε βάρος του Καλαμά.
    Στο Β΄ μέρος του debate μπήκαν τα προγραμματικά θέματα του Δήμου Ζίτσας.

Τα συμπεράσματα
    Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Μιχ. Πλιάκος φάνηκε λίγος και έχασε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις, δεν μπόρεσε να δείξει “πολιτικό βάρος”. Δύσκολα θα “τον αφήσουν” να εμφανιστεί και στο 2ο debate οι δικοί του. Ο Βασ. Γαρδίκος στο Α΄ μέρος ήταν σαφής και τεκμηριωμένος,  έχοντας και σχετική εμπειρία ως μηχανικός, απέπνεε “εμπιστοσύνη” και δυνατότητα διακυβέρνησης με “πολιτικό βάρος”. Επίσης ο Χρυσ. Βούζας, έμπειρος πολιτικά έγραψε καλά. Ο κ. Μαν. Ματσάγκας είχε εικόνα περισσότερο τεχνοκρατική, και “δουλεμένο” πρόγραμμα συνδυασμένο με πολιτικές θέσεις, ενώ ο κ. Σωτ. Μανούσης σταθερός, είπε λιτά και καθαρά τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
    Στο Β΄ μέρος της συζήτησης το debate κύλησε πιο χαλαρά και οι 5 υποψήφιοι Δήμαρχοι είχαν τη δυνατότητα να εξηγήσουν σημεία του προγράμματός τους. Με περιορισμένους διαξιφισμούς που περιορίστηκαν κυρίως μεταξύ του κ. Γαρδίκου και του κ. Βούζα, καθώς ο κ. Βούζας κάνοντας κριτική στον νυν Δήμαρχο κ. Ρογκότη, καταλόγισε κάθε σημείο της τριετούς του κριτικής κατά της δημοτικής αρχής και στον κ. Γαρδίκο, ενώ χαρακτήρισε “ευχολόγιο” αυτά που είπε ο κ. Πλιάκος. Από την πλευρά του ο κ. Γαρδίκος αφού είπε ότι “ξεκάθαρα είμαι μέλος της δημοτικής αρχής”, κατηγόρησε για λαϊκισμό τον κ. Βούζα, ο οποίος από την πλευρά του στάθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα που είχε αναδείξει.

Νέα δεδομένα
    Από ότι φαίνεται, ίσως το debate να θέτει, μόλις 10 μέρες πριν τις εκλογές, νέα δεδομένα στην εκλογική μάχη του Δήμου Ζίτσας, αφού το πολιτικό ξεγύμνωμα του κ. Πλιάκου, φαίνεται ότι θα του στερήσει ψήφους κυρίως από Ελεούσα, καμποχώρια και παρακαλάμια χωριά, υπέρ του κ. Γαρδίκου και του κ. Βούζα.
    Ρόλο θα παίξει και η «μη επαρκής» εικόνα για μελλοντικό Δήμαρχο που έδειξε ο κ. Πλιάκος, σε αντίθεση με τον Βασίλη Γαρδίκο και το Χρυσ. Βούζα, οι οποίοι πατούσαν σε στέρεο έδαφος.  Ασφαλώς η Ελεούσα που είναι και η μεγάλη περιοχή και πρωτεύουσα του Δήμου Ζίτσας, δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη από τις «εξηγήσεις» του κ. Πλιάκου και το γεγονός αυτό θα παίξει το δικό του ρόλο στις εκλογές των επομένων ημερών.
    Το σίγουρο είναι ότι ο Βασ. Γαρδίκος μένει ακλόνητα στην πρώτη θέση διευρύνοντας τη διαφορά, ενώ ο κ. Βούζας μειώνει την απόστασή του από τον κ. Μιχ. Πλιάκο που πλέον νοιώθει επικίνδυνα “τα χνώτα” του Χρ. Βούζα σε πολύ μικρή απόσταση, ενώ πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο κ. Βούζας θα αξιοποιήσει τις αρνητικές για την Ελεούσα και τα άλλα χωριά θέσεις του κ. Μιχ. Πλιάκου.

Τα 2 ΒΙΝΤΕΟ του debate
    Μπορείτε να δείτε τα δύο ΒΙΝΤΕΟ με το debate των πέντε υποψήφιων Δημάρχων του Δήμου Ζίτσας, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

    Το 1ο είναι διάρκειας 50 λεπτών (μέχρι το διάλλειμα) και είναι το βασικότερο με τους έντονους διαλόγους μεταξύ των 5 υποψηφίων Δημάρχων  ΒΙΝΤΕΟ 1


    Το 2ο είναι διάρκειας 46 λεπτών (μετά το διάλλειμα ως το τέλος) και περιλαμβάνει το χαλαρό μέρος του debate  BINTEO 2