Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Άμεση διάψευση του Δήμου Ζίτσας: Ανυπόστατα όσα λέει υποψήφιος σύμβουλος του Βούζα…

«Μετά την προκήρυξη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ουδεμία διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκεκαθώς επίσης καμία συναλλαγή δεν έχει γίνει με το ιδιωτικό Super Market που αναφέρθηκε στη συζήτηση»
    Το πολιτικό άγχος ορισμένων υποψήφιων συμβούλων, φαίνεται ότι εκτρέπει την “αυτοδιοικητική ατζέντα” σε άλλα μονοπάτια. Δεν εξηγείται διαφορετικά η “επίθεση” κάποιου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του κ. Βούζα ο οποίος ανέφερε, «ότι ο Δήμος διαμέσου του Κοινωνικού Παντοπωλείου και υπαλλήλου του Δήμου διανέμει τρόφιμα για ψηφοθηρικούς σκοπούς» σε συνέντευξή του χθες στην BHMA TV.
    Με άμεση αντίδρασή του ο Δήμος Ζίτσας, προφανώς για να μην αφήσει σκιές, χαρακτηρίζει ως ανυπόστατα, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, τα όσα είπε ο υποψ. δημοτικός σύμβουλος του κ. Βούζα. 
    Όπως αναφέρεται, «για τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ζίτσας υπάρχει 5μελής διαπαραταξιακή επιτροπή και επιπλέον, για κάθε βοήθημα που δίδεται σε άπορους δημότες μας ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία».

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας:

    «Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν χθες 14 Μαΐου 2014 σε μεσημεριανή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΒΗΜΑ Ιωαννίνων από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» Δήμου Ζίτσας, Ζαφείρη Σωτήριο και συγκεκριμένα ότι ο Δήμος διαμέσου του Κοινωνικού Παντοπωλείου και υπαλλήλου του Δήμου διανέμει τρόφιμα για ψηφοθηρικούς σκοπούς, οφείλουμε να απαντήσουμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείου Δήμου Ζίτσας λειτουργεί βάσει Κανονισμού Λειτουργίας που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζίτσας με την υπ’ αριθμ. 134/2013 απόφαση και για τη διαχείρισή του έχει ορισθεί 5μελής διαπαραταξιακή επιτροπή.
    Επιπλέον, για κάθε βοήθημα που δίδεται σε άπορους δημότες μας ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας και τηρούνται καταστάσεις με πλήρη εχεμύθεια ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα του κάθε δημότη μας.
    Τέλος, μετά την προκήρυξη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ουδεμία διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζίτσας καθώς επίσης καμία συναλλαγή δεν έχει γίνει με το ιδιωτικό Super Market που αναφέρθηκε στη συζήτηση (τα σχετικά στοιχεία προμηθειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).
    Ως εκ τούτου, τα όσα αναφέρθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΒΗΜΑ είναι ανυπόστατα, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και ουδόλως θίγουν την ηθική της Δημοτικής Αρχής, η οποία είναι γνωστή σε όλους τους δημότες.»