Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του Μαν. Ματσάγκα σε Κ.Υ. Βουτσαρά, Πυρ/κό κλιμάκιο και οινοποιείο ΖΟΙΝΟΣ…

Ακολούθησε ομιλία στη Ζίτσα.
    Στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση των θέσεων αλλά και την καταγραφή προβλημάτων και προβληματισμών, κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Ματσάγκα, επισκέφτηκε την Τετάρτη το πρωί το Κέντρο Υγείας στο Βουτσαρά
    Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το προσωπικό και τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, καθώς και να αναπτύξει τις ιδέες της παράταξης για την λειτουργία αυτού.
    Κοινή συνισταμένη όλων, είναι ότι...
πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο η λειτουργία του αλλά και να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και επιστημονικό εξοπλισμό, ώστε να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής.
    Ο κ. Ματσάγκας, διατύπωσε την άποψη ότι ο Δήμος Ζίτσας πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και ότι με κάθε τρόπο και μέσο θα υποστηρίξει την συνέχεια της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά. Άλλωστε όπως τόνισε, τι Κέντρο Υγείας, είναι μια από τις ελάχιστες πλέον κοινωνικές δομές  που κρατούν του δημότες της Διοικητικής Ενότητας Μολοσσών  στον τόπο τους.
    Στη συνέχεια της περιοδείας του, ο κ. Ματσάγκας επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Βουτσαρά, όπου είχε τη δυνατότητα  να ενημερωθεί για το έργο που επιτελεί το κλιμάκιο καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
    Ακολούθως, επισκέφτηκε το συνεταιριστικό οινοποιείο ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε., όπου εκεί είχε τη δυνατότητα να ακούσει τους προβληματισμούς των αμπελουργών για την αδράνεια του Δήμου Ζίτσας σχετικά με την αμπελουργική ζώνη αλλά και για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Συνεταιρισμού, ώστε να βρεθούν αποτελεσματικοί τρόποι προώθησης του παραγόμενου κρασιού, καθώς σημαντική ποσότητα μένει αδιάθετη.
    Τέλος, το βράδυ της ίδιας μέρας μίλησε, παρουσία πλήθους κόσμου σε κεντρικό καφενείο της Ζίτσας. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης για τον Δήμο, αλλά και να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματά τους.