Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δήλωση του Μιχάλη Κατσάνου για τις εκλογές στο Δήμο Ζίτσας…

«Στο νέο Δήμο (του αναποτελεσματικού Καλλικράτη) χρειάζεται όραμα, σχέδιο, γνώση και διαρκής αγώνας σε σύγκρουση με κυβερνώντες»
    Με ανοιχτή επιστολή του απευθυνόμενη προς τους δημότες του Δήμου Ζίτσας ο τέως Δήμαρχος του Δήμου Ευρυμενών κ. Μιχάλης Κατσάνος επισημαίνει πως δεν μπόρεσε ποτέ να πάρει απάντηση σε πέντε ερωτήματα, που κατά κύριο λόγο αφορούν τον πρώην Δήμο Ευρυμενών και τονίζει «Ένας λοιπόν λόγος να ασχοληθώ ξανά με τον νέο Δήμο Ζίτσας είναι για να πάρω από την πηγή απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα».
    Αναλυτικά όλη η ανοιχτή επιστολή – δήλωση του κ. Μιχάλη Κατσάνου :
     «Φίλες και Φίλοι, Συνδημότισσες και Συνδημότες,
    Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας με τούτη την επιστολή γιατί η σχέση που είχαμε πάντα μαζί, ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρη. Η...
απόφασή μου να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά και να συνεργαστώ με το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Ματσάγκα δεν προέρχεται από φιλοδοξία, φιλαρχία και εγωισμό. Άλλωστε είχα αποφασίσει στις προηγούμενες εκλογές να μην ασχοληθώ και βοήθησα άλλους να μπούνε μπροστά. Όμως η αχαριστία, η απαξίωση και η περιφρόνηση δεν σταμάτησε τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο αλλά μετατράπηκε σε δημοτική εμπάθεια απέναντι στον πρώην Δήμο Ευρυμενών, από τον οποίο κληρονόμησαν τη μεγαλύτερη προίκα σε χρήμα και σε νοικοκυριό.

    Δεν μπόρεσα ποτέ να πάρω απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:

1) Γιατί δεν πέρασαν καμία μελέτη του τέως δήμου Ευρυμενών στο ΕΣΠΑ (πλατείες χωριών και κόμβοι Κληματιάς) αλλά τις απέκρυπταν λέγοντας: «δεν υπάρχουν μελέτες;»
2) Γιατί δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον εγκεκριμένο αναδασμό Κληματιάς;
3) Γιατί εγκατέλειψαν τελείως τη μόλυνση του Καλαμά και μετά τριάμισι χρόνια αναλαμβάνουν την «πολιτική ευθύνη» για την αδράνεια;
4) Γιατί περιπαίζουν επί τριάμισι χρόνια τους υπερήλικες ευεργέτες της Κληματιάς (ζεύγος Παναγιώτη Δέρβα);
5) Γιατί δημόσια ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας δήλωσε δημόσια ότι βρήκε ελλείμματα στους πρώην Δήμους και ποιους κάλυψε και δεν πήγε στον εισαγγελέα;
6) Γιατί γνωμάτευσαν θετικά στα περιβαλλοντικά των ανεμογεννητριών (με χαλαρή αντίδραση της αντιπολίτευσης), χωρίς να διαπραγματευτούν ένα αξιόλογο ποσοστό είσπραξης από τους ιδιοκτήτες κατασκευαστές;
    Ένας λοιπόν λόγος να ασχοληθώ ξανά με τον νέο Δήμο Ζίτσας είναι για να πάρω από την πηγή απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα και ο δεύτερος λόγος είναι ότι στο νέο Δήμο (του αναποτελεσματικού Καλλικράτη) χρειάζεται όραμα, σχέδιο, γνώση και διαρκής αγώνας σε σύγκρουση με κυβερνώντες προκειμένου να πετύχουμε ουσιαστικές λύσεις σε σοβαρά θέματα.
    Αυτός ο λόγος συνέπεσε με το σκεπτικό, τη στάση και τη διάθεση της παράταξης του Μανώλη Ματσάγκα, (γνώστη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σοβαρό τεχνοκράτη, εργατικό, μεθοδικό, με οργανωτικό νου) και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον της περιοχής και των κατοίκων. 
    Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός και ανεξάρτητα από την απόφασή σας,υπόσχομαι ότι θα αγωνίζομαι όπου και όπως μπορώ για την προβολή και αξιοποίηση του τόπου μας, εφόσον η επιθυμία μου θα γίνεται δεκτή.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Κατσάνος »