Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή του συνταξιούχου αγροτοοικοδόμου Σπύρου Μπότσιου.

Στηρίζει την “ΡΙΖ.Α. Δήμου Ζίτσας”. «Τα τελευταία δύο χρόνια πήρα την απόφαση να κατέλθω ενεργά ως υποψήφιος για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου». Επειδή όμως…
    Με ανοιχτή επιστολή του ο γνωστός Ελεουσιώτης Σπύρος Μπότσιος παίρνει θέση για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ζίτσας και ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του. Πολιτικά ανήσυχο άτομο, με ενεργά πολιτικά αντανακλαστικά, ο Σπύρος Μπότσιος από το 1998 ασχολήθηκε με τα δημοτικά. Τότε υπέρ του Σωτήρη Ζαφείρη, που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Πασσαρώνος. 
    Ακολούθως το 2002 βοήθησε ενεργά τον Θωμά Παπαϊωάννου καθώς ο γιός του Άρης ήταν υποψήφιος, έχοντας συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ψήφων και βρέθηκε στο όριο της εκλογής.
    Αγωνιστής της ζωής, οικοδόμος που έβγαλε δύο...
επιστήμονες δίνει πολιτικές μάχες, συχνά εντονότερα από το σύνηθες με μόνιμα σχεδόν έντονο καταγγελτικό λόγο, ο Σπύρος Μπότσιος σε αυτές τις εκλογές κάνει ένα νέο άλμα προς το ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά.
    Όμως, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 3% κόντεψε το 30%, φαίνεται πως ο Σπ. Μπότσιος τον θέλει «περιχαρακωμένο» στο παλιό 3% και δεν ανέχεται τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, στηρίζει την Ριζοσπαστική Ανατροπή Δήμου Ζίτσας, όμως αν και «πήρα την απόφαση να κατέλθω ενεργά ως υποψήφιος για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου» όπως λέει, τελικά ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. Και ο λόγος, όπως προκύπτει από όσα αναφέρει, είναι ότι διαφωνεί με την διεύρυνση των ψηφοδελτίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στις περιφερειακές εκλογές, με άτομα που παλαιότερα ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Επεκτείνοντας μάλιστα τη σκέψη του ο Σπ. Μπότσιος, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ο κάθε υποψήφιος της Όλγας Γεροβασίλη, να είναι οπωσδήποτε και «δηλωσίας στήριξης» της κάθε δημοτικής κίνησης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Κάτι που, όπως προκύπτει από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ΔΕΝ υιοθέτησε ούτε στην Περιφέρεια Ηπείρου, ούτε στις άλλες Περιφέρειες αλλά ούτε και στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του, προφανώς προσπαθώντας κατά το δυνατόν να «ξεφύγει» από την «περιχαράκωση» του 3%.
    Είναι βέβαιο ότι σε όλους τους χώρους, ο καθένας έχει τη δική του λογική και σκοπιά που βλέπει τα πράγματα και ασφαλώς το δικαίωμα να θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο ή λιγότερο κομματικοποιημένη την τοπική αυτοδιοίκηση. 

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΟΤΣΙΟΥ

Αναλυτικά όλη η ανοιχτή επιστολή του συνταξιούχου αγροτοοικοδόμου Σπύρου Μπότσιου
    «Είμαι κάτοικος της Ελεούσας Ιωαννίνων και πάντοτε αγωνιζόμουν για μια δίκαιη δημοτική αρχή που θα μπορεί να υψώσει ανάστημα στα σημεία των καιρών και όπου είναι δυνατό να μπορεί να κάνει τομές έτσι ώστε να γίνεται καλύτερη η ζωή των συνδημοτών μου.
    Την τελευταία δεκαετία αγωνιζόμουν καταγγέλλοντας στα δημοτικά συμβούλια από την θέση του απλού δημότη την τακτική που ακολουθούσαν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές στα θέματα του λατομείου και των απευθείας αναθέσεων των δημοτικών έργων. Η ύπαρξη πρακτικών επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.
    Τα τελευταία δύο χρόνια πήρα την απόφαση να κατέλθω ενεργά ως υποψήφιος για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου έχοντας στο μυαλό το συμφέρον των συνδημοτών μου στον δήμο Ζίτσας. Με την δημιουργία της παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Δήμου Ζίτσας, πιστεύω ότι αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό.
    Επειδή όμως, δεν μπορώ να προσκυνήσω πολιτικά τζάκια και λόγω της αδυναμίας μου να συμπορευτώ με αυτοαποκαλούμενους διαδόχους χαλίφηδων (οι οποίοι είχαν ενεργή συμμετοχή τα τελευταία 7,5 χρόνια στο κατάντημα στο οποίο έχει περιέλθει ο δήμος Ζίτσας) δεν πρόκειται να κατέλθω με κανέναν συνδυασμό στις επερχόμενες εκλογές.
    Θ΄ αγωνιστώ με την ΡΙΖ.Α. Δήμου Ζίτσας αλλά δεν μπορώ επ΄ ουδενί να συμπορευτώ με άτομα που δηλώνουν ανοιχτά ότι στηρίζουν και είναι μέλη της γραμματείας της παράταξης του υποψήφιου Δημάρχου Βασιλείου Γαρδίκου στον δήμο Ζίτσας, και παράλληλα εμφανίζονται ως υποψήφιοι και με την παράταξη του Σύριζα στην περιφέρεια Ηπείρου. Αυτή η προσπάθεια συγκεκριμένων ατόμων να ισορροπήσουν σε δύο βάρκες προκαλεί γέλια και κλάματα.
    Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις παρατάξεις που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κι εύχομαι στις 28 Μαΐου να έρθει η άνοιξη για τον τόπο μας γιατί ο φτωχός είπε το ψωμί ψωμάκι. Δεν ξέρω αν είναι αργά πλέον για τους επικεφαλείς των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσουν συγκεκριμένους πολιτικούς αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι παρουσιάζονται ως διάδοχοι του “Ηπειρωτάρχη” και λυμαίνονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, καλώ τους συνδημότες μου και Ηπειρώτες να καταψηφίσουν άτομα κινούμενα χωρίς ντροπή και προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν ακόμη και τώρα. Δεν έχω μάθει να προσκυνώ πολιτικούς γυρολόγους και πολιτικούς καλαντζήδες, όπως λέει και ο κύριος Κασσής, και δεν πρόκειται να μάθω πλέον στην ηλικία μου.
Σπύρος Μπότσιος
συνταξιούχος αγροτοοικοδόμος
τηλ. 2651061483, 6958258402»