Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τα ψηφοδέλτια, το δράμα του πατέρα και το «αξιοπρεπειόμετρο»…

«Βάλε την κόρη σου υποψήφια, ξέρω ότι δεν εκλέγεται ούτε με σφαίρες, αλλά μετά άμα βγούμε θα την πάρω ειδική συνεργάτη», «ΟΧΙ, ΟΧΙ η κοπέλα, ΕΓΩ θα μπω, εγώ ο πατέρας, μα δε θα βγω, άμα όμως βγω θα παραιτηθώ και θα την πάρεις. Μπέσα?». Άντε μετά να μετρήσεις την πατρική σου αξιοπρέπεια πρώην αξιότιμε κύριε.
Την Κυριακή το βράδυ κατατίθενται τα ψηφοδέλτια, τη Δευτέρα θα ξέρουμε! Ο τάχας και ο … νάχας!
    "Όταν σήμερα η αξιοπρέπεια μιας ζωής, αποτιμάται με 13 «κατοστάρικα» όσο ένα “ειδικό συνεργατικό” μηνιάτικο, δεν πρόκειται για το καλό της κόρης ή του γιού ή έστω και του ίδιου, αλλά για σαπίλα που αν αφεθεί να αναπαράγεται, τότε μαζί της θα αναπαράγονται και θα εναλλάσσονται και οι «δήμιοι»"
    «Κάποτε είχαμε...
2 εκατομμύρια Έλληνες στις στοές του Βελγίου και τις φάμπρικες της Γερμανίας και έλεγαν ότι είναι το μεταπολεμικό «θαύμα»! Τώρα έχουμε 2 εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία. 
    Κάποτε για να πιάσεις δουλειά έπρεπε να έχεις χαρτί «κοινωνικών φρονημάτων» και ρουσφετόχαρτο από τον Μαυρογιαλούρο της περιφερείας. Τώρα λένε για να πιάσεις δουλειά θα πρέπει να έχεις χαρτί από το οικείο περιφερειακό… πολιτικό «δουλεμπορικό»(!) το οποίο θα σε υπενοικιάζει (!) για 12 και 13 κατοστάρικα “καθαρό μηνιάτικο” στον ..οικείο δημοτικό «υπεργολάβο»! 
    Όταν οι «δήμιοι» απαιτούν από τους αδύναμους, εκτός από το κορμί, να τους παραδώσουνε και την ψυχή, τότε δεν πρόκειται…
για μια «συνήθη» κατάσταση, η οποία μπορεί να χωρέσει σε δημοτικά πολιτικά «τερτίπια».
    Όταν σήμερα η αξιοπρέπεια μιας ζωής, αποτιμάται με 13 «κατοστάρικα» όσο ένα “ειδικό συνεργατικό” μηνιάτικο, δεν πρόκειται για το καλό της κόρης ή του γιού ή έστω και του ίδιου, αλλά για σαπίλα που αν αφεθεί να αναπαράγεται, τότε μαζί της θα αναπαράγονται και θα εναλλάσσονται και οι «δήμιοι».
    Όταν τα «τρωκτικά των αυριανών(;) 1.300 €», αντί να κρύβονται από προσώπου Γης, έχουν το θράσος να λένε σήμερα ότι καταβάλλουν «υπεράνθρωπες» προσπάθειες για να μας... σώσουν, τότε στους δημότες του κάθε Δήμου απομένει ένα και μόνο: Να πάρουν την πάνδημη, την πλειοψηφική και δημοκρατική απόφαση να τους στείλουν πακέτο σε αυτούς που τους έστειλαν. Να τους στείλουν από κει που ήρθανε.
    Όταν η τιμιότητα είναι άχρηστη και «3 μπουκιές» τις τάζουν σε «7 ανοιχτά στόματα μαϊμούδων»που θα εκτεθούν και θα κάνουν κολοτούμπες «καθώς χτυπάει το ντέφι ο τσιγγάνος» σήμερα, προσμένοντας αύριο με το στόμα ανοιχτό την ανταμοιβή τους, τους αξίζει ένα πράγμα μόνο: η περιφρόνηση.
    Δυστυχώς, για τέτοια ζητήματα, που άπτονται της στοιχειώδους πολιτικής και πρώτιστα ατομικής αξιοπρέπειας, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα «αξιοπρεπειόμετρο». Αν και πιστεύουμε πως ακόμα κι αν είχε εφευρεθεί, πάλι δεν θα υπήρχε τίποτα για να ζυγίσει…
    Άλλωστε η ψείρα τρώει τα φυτά, η σκουριά το σίδερο, αλλά και... τα «13 κατοστάρικα» την αξιοπρέπεια.

Υ.Γ. 1: Κάθε δήμαρχος δικαιούται χωρίς ΑΣΕΠ να προσλάβει 3 ειδικούς συνεργάτες
Υ.Γ. 2: Όλα τα παραπάνω είναι στοχασμός, δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, ούτε το χθες αλλά το υποθετικό αύριο και μόνο»

και για την αντιγραφή:
το… πνεύμα των «ειδικών συνεργατών»