Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του κ. Βότσικα: «Λειτουργώ καθαρά και εθελοντικά για την ενίσχυση και ανάπτυξη του τόπου μου…»

«Μην  με συνδυάζετε με τυχόν υποψηφιότητα. Ο τίτλος “Κοινωνική δράση της Γιάννας Γεωργούλη…” θίγει τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απόρροια συλλογικής προσπάθειας και συμβολής όλων των μελών εξίσου»
    Παρεξηγήσεις φαίνεται ότι προκλήθηκαν από την επίσκεψη που έγινε την Πέμπτη 10/4/2014, στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ» στη Ζίτσα Ιωαννίνων, από κλιμάκιο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ζίτσας, με επικεφαλής την Πρόεδρό του Γιάννα Γεωργούλη. Έτσι ο κ. Βότσικας με ανακοίνωσή του (ολόκληρη στη συνέχεια) “αποκαθιστά” τα πράγματα.
    Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψη...
προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη αναγκών της Στέγης, καθώς συμβολικά γλυκίσματα και πασχαλινές λαμπάδες στα παιδιά ενόψει των γιορτών του Πάσχα (λεπτομέρειες εδώ και εδώ).

Τα γεγονότα
    Η Πρόεδρος του συμβουλίου Γιάννα Γεωργούλη, άτομο δραστήριο και ευαισθητοποιημένο, ήταν η επικεφαλής του κλιμακίου των νέων και αυτή που φρόντισε τις λεπτομέρειες και την οργάνωση της επίσκεψης στο Ίδρυμα Γύρα. Μαζί της στην επίσκεψη μετείχαν και άλλα 4-5 άτομα. Η επίσκεψη δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου των νέων και με σχετικές φωτογραφίες.
    Το zitsagate αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην επίσκεψη με τον τίτλο «Κοινωνική δράση της Γιάννας Γεωργούλη με κλιμάκιο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων» (εδώ). Μάλιστα λόγω της προεκλογικής περιόδου αναφέραμε (για την ολοκληρωμένη γνώμη όλων) και το ότι η Γιάννα Γεωργούλη είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.

Οι παρεξηγήσεις που θέλει να αποφύγει…
    Ο κ. Βότσικας που μετείχε στο κλιμάκιο, θεωρώντας πως οι κινήσεις αυτές πρέπει να είναι υπέρ όλων και όχι μεμονωμένες, τιτλοφορεί την ανακοίνωσή του «προς  αποφυγή  παρεξηγήσεων» και όπως αναφέρει τις τελευταίες μέρες και μετά την επίσκεψη τον ρωτάνε αν θα είναι υποψήφιος. Απαντά πως ΟΧΙ και «ούτε έχω  σκοπό  να  ασχοληθώ  στο μέλλον».
    Κρίνει πως η παρουσίαση του θέματος της επίσκεψης δείχνει ότι είναι πρωτοβουλία μόνο της Γιάννας Γεωργούλη και θίγει τα υπόλοιπα μέλη. Βέβαια ο κ. Βότσικας εκεί που αναφέρει τον τίτλο του θέματος παραλείπει τον μισό και από «Κοινωνική δράση της Γιάννας Γεωργούλη με κλιμάκιο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων» αναφέρει μόνο το «Κοινωνική δράση της Γιάννας Γεωργούλη…».

Για να έχει ο καθένας πλήρη και αντικειμενική άποψη παρουσιάζουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Βότσικα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του κ. Βότσικα:

«Ανακοίνωση  ΒΟΤΣΙΚΑ  Π.  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  προς  αποφυγή  παρεξηγήσεων:

    Το  ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ Δ.E. ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ  όπου  και  είμαι εγγεγραμμένο μέλος  εδώ  και  χρόνια, ουδεμία  σχέση  έχει με κόμματα, κινήματα, δημοτικές  και  περιφερειακές  παρατάξεις. . .

    Απαρτίζεται  καθαρά  από  νέους  και  άφθαρτους  ανθρώπους  με  όρεξη  και  επιμονή στην επίτευξη στόχων  και  ενασχόλησης με τα κοινά του  Δήμου  Ζίτσας  και  όχι μόνο. . .

    Θα παρακαλούσα:
    1ο) Να  μην  με συνδυάζετε  με τυχόν υποψηφιότητα σε κάποια τοπική παράταξη  (μιας  και  αυτό  ακούω  τις  τελευταίες  ημέρες)  μετά από  την  επίσκεψη  που κάναμε εθελοντικά  με  άλλα  εγγεγραμμένα  μέλη  στη  Στέγη  αυτιστικών  ατόμων  ‘’Ελένη Γύρα’’ προσφέροντας αγαθά  και  είδη  πρώτης  ανάγκης  σε συνανθρώπους  μας . . .
    2ο) Ο τίτλος με τον οποίο παρουσιάζεται το θέμα στην ιστοσελίδα σας  ‘’ Κοινωνική δράση της Γιάννας Γεωργούλη … ’’  θίγει τα υπόλοιπα μέλη ως προς το τελικό αποτέλεσμα της επίσκεψης αυτής. Παρουσιάζεται το θέμα ως πρωτοβουλία μίας μονάδας και  ΌΧΙ  ως  σύνολο ανθρώπων (μελών)…

    Ξεκαθαρίζω  απόλυτα  πως  είμαι  πολιτικοποιημένος*  αλλά  με  τη  στενή κομματική έννοια  δεν  είμαι  ενταγμένος  ΠΟΥΘΕΝΑ,  συνεπώς  ΔΕΝ  μ’ ενδιαφέρει  να υπερασπιστώ  ΚΑΜΙΑ  κομματική  παράταξη  ούτε έχω  σκοπό  να  ασχοληθώ  στο μέλλον. . .

    Λειτουργώ  καθαρά  και  εθελοντικά  για την  ενίσχυση  και  ανάπτυξη  του τόπου μου. . .

*Πολιτικοποιημένος = συνειδητοποιημένος
Με εκτίμηση
Βότσικας Π. Βασίλειος»