Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σπύρος Πάϊκας: Η Όλγα Γεροβασίλη άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, αποδεκτή στην κοινωνία….

Εξαιρετικός χειριστής του πολιτικού λόγου ο Σπύρος Πάικας μίλησε με πολιτική ωριμότητα.
    Ο εκ του Δήμου Ζίτσας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Όλγα Γεροβασίλη, απάντησε σε δύσκολες ερωτήσεις του Βλάση Ντόκα το βράδυ της Πέμπτης στο τηλεοπτικό πάνελ του ITV και ήταν απλός, κατανοητός και περιεκτικός.
    «Η συστράτευσή μου με την παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” της Όλγας Γεροβασίλη, έχει να κάνει με την ανατροπή της πολιτικής Καχριμάνη, ο οποίος είναι ο...
καλύτερος εκφραστής της πολιτικής Σαμαρά στην Ήπειρο» είπε ο Σπύρος Πάικας και πρόσθεσε «Ο κ. Καχριμάνης επί 20 χρόνια ως Δήμαρχος, Νομάρχης και Περιφερειάρχης το μόνο που έκανε είναι να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα συμφέροντα των λίγων».
    Η υποψήφια Περιφερειάρχης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και αποδεκτή στην κοινωνία» είπε ο κ. Πάικας για την Όλγα Γεροβασίλη, σε αντιδιαστολή με τον κ. Καχριμάνη ο οποίος «έχει πλήρη συγκεντρωτισμό και δεν άφησε κανένα συνεργάτη του να ασχοληθεί ουσιαστικά με κάτι» συμπλήρωσε.
    Επίσης ο Σπύρος Πάικας απαντώντας στην ερώτηση του Βλάση Ντόκα «Γιατί με την Όλγα Γεροβασίλη;» αρχικά έκανε μια σύντομη πολιτική αναδρομή λέγοντας ότι η οριστική πολιτική του ρήξη με το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από το μνημόνιο, ενώ στις εκλογές υποστήριξε δημόσια ένθερμα το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, μαζί με άλλα άτομα του αριστερού χώρου δημιούργησαν τη «Σοσιαλιστική Προοπτική» που είχε σημαντικές αντιμνημονιακές και ουσιαστικές πολιτικές δημόσιες παρεμβάσεις. Στη συνέχεια απαντώντας στην ουσία είπε ότι «η Όλγα Γεροβασίλη είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, αποδεκτή στην κοινωνία και μπορεί με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες με τον πολίτη συμμέτοχο και όχι ουραγό των αποφάσεων, να οικοδομήσει στην Ήπειρο μια άλλη πολιτική για τους αδύναμους συμπολίτες μας, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους, τους δανειολήπτες, τα άτομα με αναπηρία, για το περιβάλλον μας, για τη δημόσια υγεία, περίθαλψη και εκπαίδευση. Πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, τους εκλεκτούς».
    Ασφαλώς ο Σπύρος Πάικας αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου μια φωνή αντίστασης και ελπίδας που μπορεί να μην ζητήσει την ψήφο σας με τις... παραδοσιακές εκλογικές τακτικές του παρελθόντος.
    Επειδή όμως στο Δήμο Ζίτσας ως Αντιδήμαρχος αγωνίστηκε για να οικοδομηθούν δομές κοινωνικής συμμετοχής και συνοχής, που θα διέπονται από όρους βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης και έδωσε, όπου ασχολήθηκε, θετικά δείγματα γραφής, ασφαλώς αξίζει από την περιοχή μας όσοι επιλέξουν την Όλγα Γεροβασίλη για Περιφερειάρχη, να βάλουν τον ένα από τους 4 σταυρούς στον Σπύρο Πάικα.