Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αρκούδα στα Κούρεντα!!! (φωτογραφίες)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι από την επίθεση του Σαββάτου.
    Αν και η ύπαρξη αρκούδας στην περιοχή αυτή είναι πράγμα πολύ σπάνιο γιατί τα γύρω βουνά είναι πολύ χαμηλά χωρίς δάση που να της προσφέρουν καταφύγιο και τροφή, εντούτοις το Σάββατο 29 Μαρτίου αρκούδα επιτέθηκε σε...
κυψέλες μελισσοκόμου στα Κούρεντα του Δήμου Ζίτσας.
Από τις 10 κυψέλες που είχε τοποθετήσει ο άτυχος μελισσοκόμος η αρκούδα του κατάστρεψε τις 5. Επιθέσεις σε πρόβατα είχαν αναφερθεί τις προηγούμενες εβδομάδες και στις περιοχές Γρανίτσας και Δελβινακόπουλου αλλά κανείς δεν πίστευε ότι ήταν από αρκούδα, οι κτηνοτρόφοι θεώρησαν ότι είναι επιθέσεις από λύκο. Οι πιο προσεκτικοί όμως είδαν ότι τα πρόβατα δεν δαγκώθηκαν απλώς, πράγμα το οποίο κάνει ο λύκος αλλά κατασπαράχτηκαν ολοσχερώς και άρχισαν να υποψιάζονται την ύπαρξη αρκούδας στην περιοχή. 
Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν μετά το προχθεσινό συμβάν. Όπως λένε οι κάτοικοι, η αρκούδα απελευθερώθηκε τυχαία από κάποια οικολογική οργάνωση χωρίς να εξετάσει αν στα μέρη αυτά υπάρχει τροφή και χώρος διαμονής κατάλληλος για να ζήσει αρκούδα.
    Μερικοί απειλούν ότι «θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους» γιατί η αρκούδα δεν είναι εύκολο να φύγει προς τα βουνά της Ολύτσικας που είναι ψηλά, αφού η Εγνατία Οδός αποτελεί φυσικό φράχτη που δεν μπορεί να περάσει.
    Σε ποιον όμως να απευθυνθούν; Από ποιον θα αποζημιωθεί ο άτυχος μελισσοκόμος; Ποιος θα προστατέψει τα ζώα των κτηνοτρόφων της περιοχής; Γιατί όπως γνωρίζουμε η αρκούδα είναι ζώο παμφάγο και μπορεί να μπει ακόμη και στους κήπους και να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.   Ερωτήματα αναπάντητα που όπως φαίνεται θα μείνουν και αναπάντητα...