Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Την Πέμπτη 3 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο…

Θα παρουσιαστεί επίσημα το αποτέλεσμα του οικονομικοδιαχειριστικού ελέγχου στον ΤΟΕΒ, μετά το έγγραφο της Οικονομικής Επιθεώρησης που διαπίστωσε την μη τήρηση των νόμιμων σε αρκετές περιπτώσεις.
    Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την Πέμπτη 3 Απριλίου (19:30) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας. Κρίσιμο είναι το 10ο θέμα που αφορά τον απολογισμό του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας.
    Ως γνωστόν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρτίου δεν είχε εγκριθεί ο απολογισμός του ΤΟΕΒ, αφού η εισηγήτρια, Αντιδήμαρχος κ. Βούλα Αλεξούδη – Γκαβρέση είχε πει μεταξύ άλλων ότι «στον ΤΟΕΒ ΔΕΝ τηρείται η νόμιμη διαδικασία ως προς την έγκριση και πραγματοποίηση των δαπανών».
    Επίσης ο κ. Βλέτσας είχε κάνει λόγο για «14 παράνομους διορισμούς (εποχιακών), 7πλάσια αμοιβή στον πρόεδρο, προμήθειες και εργασίες που αντί για 3μελή επιτροπή υπέγραφε ο πρόεδρος κλπ.» σχετικά με τον ΤΟΕΒ.
    Σημειώνεται ότι η...
εισηγήτρια του θέματος του ΤΟΕΒ Αντιδήμαρχος κ. Γκαβρέση κατά κοινή ομολογία χαρακτηρίζεται μεθοδική, ακριβοδίκαιη και με πίστη στην απόλυτη διαφάνεια. 
    Η τοποθέτησή της ως Αντιδημάρχου βοήθησε σημαντικά την δημοτική αρχή του κ. Ρογκότη, αφού με τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Ράρρα σιγοψιθυρίζονταν και κυριαρχούσε η γνωστή παροιμία «με τον ήλιο τάμπαζαν, με τον ήλιο τάβγαζαν, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε».
    Τα υπόλοιπα θέματα χαρακτηρίζονται ως υπηρεσιακά.

 Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη: