Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κοινή συνέντευξη τύπου Ρογκότη, Βλέτσα και Βούζα την Τρίτη για την Ιόνια…

Ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Βούζας με κριτική στον κ. Στ. Καλογιάννη για τη χάραξη της Ιόνιας.
Κατά την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας για το θέμα της χάραξης της Ιόνιας Οδού μέσα στα όρια του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Δ. Ρογκότης ενημέρωσε το σώμα ότι  ουδέποτε προγραμματίστηκε η συνάντηση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Ζίτσας με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Υποδομών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννη.
Τούτο παρά τις επιστολές και τις επανειλημμένες προσωπικές ή τηλεφωνικές αιτήσεις επί 2μηνο (από μέσα Μαρτίου) του Δημάρχου προς τον κ. Καλογιάννη ώστε να γίνει η συνάντηση. Τη συνάντηση αυτή είχε ζητήσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί η ηγεσία του Υπουργείου για το δίκαιο και εφικτό του αιτήματος της αλλαγής της χάραξης μέσα στα όρια του Δήμου Ζίτσας.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Καλογιάννης επικρίθηκε από...
όλες τις πλευρές για την άρνησή του (ουσιαστικά) να συναντήσει την αντιπροσωπεία του Δήμου Ζίτσας.

Κοινή συνέντευξη τύπου
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ζίτσας, ο Δήμαρχος Δ. Ρογκότης, μαζί με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Σάκη Βλέτσα και Χρυσ. Βούζα, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. την Τρίτη σχετικά με το θέμα της Ιόνιας οδού.

Ανακοίνωση ο κ. Βούζας
Στο μεταξύ με σημερινή του ανακοίνωση σκληρή κριτική στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννη αλλά και στη δημοτική αρχή Ζίτσας και την αντιπολίτευση ασκεί η Συμμαχία Πολιτών του Χρ. Βούζα για την χάραξη της Ιόνιας Οδού στην περιοχή του δήμου Ζίτσας.
Όπως αναφέρει: «Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη χάραξη της Ιόνιας οδού, στο τμήμα που διέρχεται από τη ζωτικής σημασίας και όχι μόνο περιοχή, που έχει οριστεί ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» στα όρια του Δήμου μας, είναι εξαιρετικά σοβαρό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα συζητήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά όμως όχι για την πρόταση αλλαγής της χάραξης, αλλά με αφορμή την άρνηση του κ. Καλογιάννη να δεχθεί να συναντήσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Είναι μία συμπεριφορά, που παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής, η οποία προσβάλλει βάναυσα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι τους επικεφαλής των παρατάξεων. Προσβάλλει τους δημότες του Δήμου Ζίτσας, στους οποίους απευθύνεται ο κ. Καλογιάννης, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για να ζητήσει τη στήριξη και ψήφο τους. Είναι μία συμπεριφορά αλαζονική και ανεύθυνη από τον κ. Καλογιάννη, που κατέχει θέση ευθύνης και αναλαμβάνει αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης στις επιπτώσεις που θα έχει η εμμονή του, να θεωρεί εαυτόν υπεράνω όλων και σοφότερο των πάντων», αναφέρεται.
«Στο θέμα της χάραξης της Ιόνιας οδού, η «Συμμαχία Πολιτών» διευκρινίζει και υπενθυμίζει ότι δεν ξεχνά τις ευθύνες και τις παλινωδίες όλων εκείνων των τοπικών αρχόντων της περιοχής μας, που ενώ είχαν το χρόνο και την ευχέρεια να μελετήσουν, να τοποθετηθούν και να αντιδράσουν στην προτεινόμενη «εγκληματική» χάραξη, αυτοί είχαν πετάξει… αετό και έρχονται τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ρόλο κατηγόρων κατά πάντων. Είναι καιρός να σταματήσει η υποκρισία της διεκδίκησης από εκείνους που ξεπούλησαν την αλλαγή χάραξης τα προηγούμενα χρόνια», συμπληρώνει. Η «Συμμαχία Πολιτών» «επανέφερε την πρότασή της για σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουμε τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση ως Δήμος. Συμφωνούμε με τις λαϊκές συνελεύσεις, ώστε οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι και, εάν αυτό προκύψει από τη διαδικασία, συνηγορούμε εκ των προτέρων στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να καταθέσουν την πρότασή τους», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.