Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τα παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον Παιδικό στις Καρυές…

Φωτογραφίες, παρασκήνιο και θέσεις. Όλα όσα έγιναν στο συμβούλιο.
    Έντονο ήταν το παρασκήνιο κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας για το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Μεταμόρφωσης. Η πρόσφατη δήλωση του δημάρχου κ. Ρογκότη προς κατοίκους, γονείς και προσωπικό, περί ενδεχόμενης διακοπής της λειτουργίας του από το νέο έτος ξεσήκωσε τον κόσμο.
    Το θέμα πήραν στα χέρια τους οι κάτοικοι και η Πρωτοβουλία...
Κατοίκων Μεταμόρφωσης οργάνωσε συνέλευση των κατοίκων, όπου αποφασίστηκε η επιστράτευση όλων.

>Στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις τοποθετήσεις ο Πρόεδρος κ. Παν. Παππάς άρχισε να κάνει αστειάκια του τύπου  “να τελειώνουμε γιατί έχει και μπάλα”, έπαιζε ο Ολυμπιακός και τα ειρωνικά γελάκια ακούστηκαν από τους κατοίκους.

>Ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης κ. Δ. Μπάρκας λιτά και απλά μετέφερε το αίτημα των κατοίκων, όπως αποφασίστηκε στις συνελεύσεις τους.

>Το μέλος της επιτροπής κ. Σπ. Τάσσης, μάλλον ασυνήθιστος από συμβούλια, είπε ότι οι γονείς θέλουν τον Παιδικό.

>Ακολούθησε ο “ψημένος” ως πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παμβώτιδος και “συνεργάτης” στο πολιτικό γραφείο του κ. Βούζα (ως υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ), ο κ. Παπαηλίας, που είναι γονέας παιδιού στον συγκεκριμένο Παιδικό. Ο κ. Παπαηλίας τα είπε από τη σκοπιά του, “παρεκκλίνοντας” από τα “αποφασισθέντα” κατά την γενική συνέλευση των κατοίκων.    

>Πιο κεντρικά και στοχοποιημένα έθεσε το θέμα το μέλος της επιτροπής των κατοίκων (και πρόεδρος του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης) κ. Γ. Μπούτσικος, ζητώντας αυτό που οι κάτοικοι θεωρούν υποχρέωση του Δήμου Ζίτσας, λέγοντας «απαιτούμε να βρείτε λύση όλοι μαζί εδώ μέσα και να δεσμευτείτε να συνεχίσει ως κρατικός, δημόσια και δωρεάν ο σταθμός μετά το πέρας του προγράμματος».

> Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων κ. Χρ. Μεντής, μίλησε για την αντιεργατική και αντιλαϊκή πολιτική του Δήμου Ζίτσας.

κ. Στ. Μπαλτά, που έκανε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων, δεν έβγαλε λαλιά.

>Ο δήμαρχος κ. Ρογκότης ξεκίνησε για το ΕΣΠΑ και αναλώθηκε σε αριθμούς και πόσο τυχεροί είναι οι κάτοικοι που είχε μπει στο ΕΣΠΑ ο Παιδικός τους και ότι θα υπέγραφε και αυτός το κείμενό τους αλλά δεν έχει σημασία γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα και μη αναστρέψιμα αν σταματήσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο. Ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην επίτροπο και και και και και... τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

κ. Βλέτσας ξεκίνησε λέγοντας ότι υιοθετεί το αίτημα όπως το έβαλαν οι κάτοικοι και ότι υπάρχουν λύσεις αφού μπορούν οι δεκαεφτά υπάλληλοι του δήμου στην έσχατη περίπτωση να έχουν τα 220 παιδιά των παιδικών κλπ κλπ. Και ζήτησε από το συμβούλιο να αποφασίσει ότι καταργεί τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων.

κ. Βούζας (που τσακώνονταν με τον κ. Ρογκότη ποιος θα πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές) έκανε επίθεση στο δήμαρχο για τις κομματικές του πεποιθήσεις, μίλησε για ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική και είπε να συνεχίσει ο παιδικός. Και συμφώνησε με την πρόταση του κ. Βλέτσα να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά.

κ. Τζίμας μίλησε για κοινωνική πάλη και αγώνες των εργαζομένων και δήλωσε υπέρμαχος της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Και συμφώνησε και αυτός με την πρόταση του κ. Βλέτσα να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά.

>Tελικά ο δήμαρχος κ. Ρογκότης αναγκάστηκε να αποσύρει τα ασφαλιστικά, αφού αν γίνονταν ψηφοφορία θα του “έφευγαν” σύμβουλοι υπέρ της πρότασης του κ. Βλέτσα και θα είχε σοβαρό πρόβλημα.

>Οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις Καρυές ο κ. Κ. Σιώζιος και ο κ. Ν. Μπούτσικος δεν χρειάστηκε καν να μιλήσουν και συμφώνησαν αφού  τους κάλυψαν με τις θέσεις τους   οι επικεφαλής των παρατάξεών τους.

>Παράπονα για τον Κ. Σιώζιο εκφράζονταν κατ΄ ιδίαν από τους κατοίκους που του καταλόγιζαν ότι αποφεύγει να μετέχει και να παίρνει θέση.

>Τρείς, τέσσερις φορές ο δήμαρχοςεκνεύρισε” αρκετούς εκ των παρισταμένων κατοίκων και υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις.

>Όταν ο κ. Βούζας είπε ότι πήγε και συναντήθηκε με την πενταμελή επιτροπή, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας του ότι πήγε με έναν “ξενοχωρίτη” στο καφενείο και μίλησε με έναν μόνο της επιτροπής, διορθώνοντάς τον, κάτι που και ο ίδιος αποδέχθηκε.

>Όταν κάποια στιγμή ο κ. Βλέτσας τοποθετούνταν κοιτάζοντας προς τους κατοίκους και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παν. Παππάς του ζήτησε να μην κοιτάζει τους κατοίκους αλλά τους συμβούλους λέγοντάς του «εμάς κοιτάξτε και όχι τους κατοίκους», ακούστηκαν ψιλογιουχαΐσματα από τον κόσμο.

>Ευτυχείς ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις Καρυές ο κ. Κ. Σιώζιος και ο κ. Ν. Μπούτσικος με την θετική ομόφωνη έκβαση του θέματος για το χωριό τους.

>Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης το πανό των κατοίκων ήταν ψηλά.

>Τον …τσίμπησαν τον υπνάκο κάποιοι, κυρίως όταν τοποθετήθηκε ο κ. Παπαηλίας και ο κ. Μεντής.

>Στους κατοίκους των Καρυών που πήγαν στο Δ.Σ. κυριαρχούσε η νεολαία. Ευχάριστο…

>Ενεργά όπως μάθαμε στήριξε την κινητοποίηση ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος. Μπράβο παιδιά. Μπράβο και για το ασύρματο internet.



«από τον Κραψίτη»


Το πανό σταθερά πάνω σε  όλη την συνεδρίαση...(κλικ για zoom)
Με περισσή ...αφοσίωση παρακολουθούν την τοποθέτηση του κ. Χρ. Μεντή!!!(κλικ για zoom)
(κλικ για zoom)
Έντονη η παρουσία της νεολαίας (κλικ για zoom)
  
Ο δήμαρχος με ενδιαφέρον παρακολουθεί την τοποθέτηση Βούζα 
στα άδεια έδρανα... (κλικ για zoom)