Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ξυπνάει μετά την “ανοικτή επιστολή των 4” για την ορεινή χάραξη της Ιόνιας, ο κ. Ρογκότης…

Οι πολλές επικρίσεις δημοτικών συμβούλων του και δημοτών για την δίχρονη αδράνεια, τον υποχρεώνουν βγει άμεσα στα κανάλια και τα ΜΜΕ. Αναγκασμένος να αρχίσει “κύκλο ενημέρωσης”.
Ο κ. Ρογκότης ταρακουνήθηκε όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 21/2 ο κ. Βλέτσας, κατέθεσε την “ανοικτή επιστολή  των 4” (Βλέτσα, Κατσάνου, Παργανά και Σιαπατόρη) για την «Ορεινή χάραξη της Ιόνιας» εντός του Δήμου Ζίτσας, ζητώντας άμεση κινητοποίηση και συζήτηση.
Έστειλε το θέμα ένα μήνα πίσω, στο επόμενο Δ.Σ. Και ενώ από την άνοιξη του 2011, επί 2 χρόνια αδρανούσε, την επόμενη μέρα ο δήμαρχος αποκρύπτοντας (!!!) την “ανοικτή επιστολή των 4” άρχισε να  λέει  “γυροβολώντας” στα κανάλια για ορεινή χάραξη της Ιόνιας, “ξεχνώντας” το αίτημα για άμεσες ενέργειες. 
Αυτή του η κίνηση ήταν και η αφορμή για να αρχίσουν οι έντονες επικρίσεις απέναντί του από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και κυρίως από πολλούς δημότες.
Και σε συνδυασμό με το ότι η “πεδινή χάραξη” μέσα από τον κάμπο της Λαψίστας έγινε όταν ήταν αντιδήμαρχος του τότε Δήμου Πασσαρώνας (δημαρχία του κ. Στ. Στέφου) κατά τα έτη 2005-2006, τον...
επιφορτίζει με πρόσθετες ευθύνες

Το ιστορικό
Υπενθυμίζουμε ότι τότε (2005-2006) υπήρξε η κόντρα Γκόντα – Σουφλιά που απέτρεψε τη χάραξη δίπλα στο Σταυράκι, την Ολυμπιάδα και τη Βουνοπλαγιά. Και έγινε η τωρινή χάραξη της Ιόνιας Οδού (πάντα στο τμήμα από Εγνατία Οδό μέχρι το Καλπάκι) για την οποία και υπάρχουν οι αντιδράσεις.
Δεν είναι άσχετη η προεκλογική ρητή δέσμευση του κ. Ρογκότη ότι  θα πετύχουμε την ορεινή χάραξη», που βέβαια έμεινε στα λόγια. Εξάλλου, υπάρχουν οι δηλώσεις του, όταν αρχές του 2011, έβγαινε με περισπούδαστο ύφος στα κανάλια, αναφέροντας από κοινού με τον (τώρα υποβαθμισθέντα) αντιδήμαρχό του κ. Γαρδίκο, ότι πέτυχε σχετικές δεσμεύσεις τότε του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μαγκριώτη.
Όλα αυτά τα γεγονότα και ευθύνες αναγκάζουν τον κ. Ρογκότη, από σήμερα να ξεκινήσει ένα κύκλο, μία “γυροβολιά” στα τοπικά ΜΜΕ και να αρχίσει να “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα” με παρελθοντολογικές αναφορές, “βλέποντας το τυρί και παραβλέποντας τη φάκα”, αντί τονίζοντας την ομόφωνη απαίτηση του Δήμου Ζίτσας να διεκδικήσει την ορεινή χάραξη στο τμήμα που περνάει στα όρια του Δήμου.
Όλοι οι δημότες παρακολουθούν από κοντά το θέμα και τους πραγματικούς του στόχους. Ελπίζουμε να αποφύγει την ξέρα.....