Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

To Ίδρυμα "Ελένη Γύρα" επισκέφτηκε ο Πήγασος (video+pics)…

    Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαβίωσης ενήλικων ατόμων με αυτισμό, "ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ", που εδρεύει στη Ζίτσα Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα τμήμα της ακαδημίας ποδοσφαίρου "Πήγασος Ιωαννίνων" με επικεφαλής τον εκ των ιδιοκτητών Πέτρο Μηλιώνη.
    Οι μικροί άσοι του Πήγασου μοίρασαν δώρα στα παιδιά του Iδρύματος προσφέροντας λίγες στιγμές χαράς σε συνανθρώπους μας που πραγματικά τις έχουν- περισσότερο από τον καθένα- ανάγκη.
    Το ρόλο...
του ξεναγού στα παιδιά του Πήγασου ανέλαβε η Επιστημονική Διευθύντρια του Iδρύματος Μαργαρίτα Γκογκάκη, η οποία σε σύντομη ομιλία της και αφού περιέγραψε σε αδρές γραμμές την καθημερινότητα των τροφίμων, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πήγασου γι' αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που πήραν, ενώ ευχήθηκε παράλληλα τέτοιου είδους ενέργειες να πολλαπλασιαστούν και να βρουν στο μέλλον άξιους μιμητές.
    Aπό την πλευρά του, ο εκ των ιδιοκτητών του Πήγασου, Πέτρος Μηλιώνης, έδωσε συγχαρητήρια στους Εκπαιδευτές και το υπαλληλικό προσωπικό του Ιδρύματος για την πολύ δύσκολη αποστολή που έχουν αναλάβει, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μέσα στο Φεβρουάριο έχει προγραμματιστεί ποδοσφαιρικό τουρνουά στα γήπεδα των αφών Μηλιώνη, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο ίδρυμα "ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ".

Ποιο είναι το Ίδρυμα "ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ"
  Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Διαβίωσης ενήλικων ατόμων με αυτισμό δημιουργήθηκε από την Ε.Ε.Π.Α.Α και αποτελεί το πρώτο πιλοτικό κέντρο αυτού του είδους που έγινε στη χώρα μας. Φέρει την επωνυμία ΣΤΕΓΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 στη Ζίτσα Ιωαννίνων και σε κτίριο που παραχώρησε η Χριστιανική Αδελφότητα χωριών «Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ», τις δαπάνες ανακαίνισης και εξοπλισμού του οποίου ανέλαβε η Γαλλική Φιλανθρωπική Οργάνωση Oeuvres Hospitalieres Francaises de l'Ordre de Malte.
    Τα λειτουργικά έξοδα του κέντρου καλύπτονται από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Νόμου 2716 για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που ορίζει πως "Το Κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας που έχουν σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, καθώς και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ενηλίκων, παιδιών και εφήβων με ψυχικές διαταραχές και διαταραχές αυτιστικού τύπου και με μαθησιακά προβλήματα''.
    To κέντρο παρέχει υπηρεσίες διαρκούς εκπαίδευσης και διαβίωσης σε 12 ενήλικα άτομα με αυτισμό από την περιοχή Ηπείρου. Σκοπός της Στέγης είναι η συνεχής θεραπευτική εκπαίδευση και διαβίωση ενηλίκων ατόμων με αυτισμό μέσα σε ένα προστατευμένο, ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον.

Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ κάντε κλικ εδώ


πηγή: passports.gr