Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Με επιτυχία τα “Βυρώνεια 2012” στη Ζίτσα…

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζίτσας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου  τα Βυρώνεια που διοργάνωσαν από κοινού η Εταιρία λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Δήμος Ζίτσας.
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμούς  από  την Πρόεδρο της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων  Ηπείρου κ. Άννα Δερέκα, τον εκπρόσωπο του δημάρχου Ζίτσας κ. Γαρδίκο και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας κ. Βούλα Λεοντίδη- Πλάτωνα.
Στη συνέχεια   οι ομιλητές  ανέπτυξαν στο πολυπληθές ακροατήριο άγνωστες…
πτυχές της ζωής  και των  δράσεων του Λόρδου Βύρωνα . Συγκεκριμένα: η  Πρόεδρος της Βυρωνικής  Εταιρίας Μεσολογγίου κ Ροδάνθη Φλώρου παρουσίασε την ομιλία της με θέμα "Ο Λόρδος Βύρων και το Μεσολόγγι", ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάυρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό κ. Πάνος Τριγάζης  με θέμα "Τι έχει να πει ο Μπάυρον στον 21ο αιώνα", η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάρα Γιαννή με θέμα "Οι Ελληνικές επιστολές του Βύρωνα", και τέλος ο Ζιτσιώτης τ. Δήμαρχος Ιωαννίνων, Αρχιτέκτονας, Συγγραφέας Αναστάσιος Παπασταύρος, με θέμα "Ο Λόρδος Βύρων Μπάυρον στην τέχνη".
 Ήταν ομολογουμένως  μια εκδήλωση με μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Την εκδηλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Χρήστος Μαντάς, ο πρώην Βουλευτής κ. Χρ. Παντούλας, πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, και πολλοί άλλοι. Στο τέλος της εκδήλωσης στο περιστύλιο του πνευματικού κέντρου υπήρχαν πλούσια εδέσματα προσφορά των γυναικών του συλλόγου, ενώ στους επισήμους παρατέθηκε  δείπνο στο εξοχικό κέντρο "Μοναστήρι".
Άρθρο στην “ΑΥΓΗ” του κ. Πάνου Τριγάζη εδώ