Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Ζίτσας: “Κολοκύθια με ρίγανη”…

Για γέλια το πρόγραμμα, πολιτική κατακραυγή κατά του αντιδημάρχου κ. Γαρδίκου.
Σε πραγματικά δύσκολη θέση βρέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας κ. Γαρδίκος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς έπρεπε να περάσει ένα “άτεχνο” όπως το χαρακτήρισε ο κ. Βλέτσας τεχνικό πρόγραμμα.
Κάθετη ήταν η αντίθεση του επικεφαλής της παράταξης “Η ώρα της Ζίτσας” κ. Σάκη Βλέτσα και του επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Τάκη Τζίμα.
Η παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” του κ. Βούζα δεν πήρε θετική ή αρνητική θέση αφού απουσίαζε επειδή είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση λίγο νωρίτερα (σε άλλο θέμα) ως διαμαρτυρία στη στάση του...
προέδρου της Δ.Κ. Ελεούσας κ. Στρ. Λώλα.
Το τεχνικό πρόγραμμα εκτός από τα ενταγμένα έργα, περιλαμβάνει έργα της τάξης των περίπου 7.000 € σε ορισμένα μόνο χωριά και αυτά αμφιβόλου υλοποίησης, ενώ σε κάποια χωριά έχει τρία και τέσσερα έργα, όταν άλλα παραλείπονται παντελώς.
Γενικά το θέμα προκάλεσε την χαλάρωση των προέδρων και των συμβούλων, αφού δεν υπήρχε καμία τεκμηρίωση από το ν αντιδήμαρχο. Οι κ.κ. Βλέτσας και Τζίμας τόνισαν το έλλειμμα ισοκατανομής και ορθολογικότητας του προγράμματος και τελικά ψηφίστηκε με θετικές μόνο τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Πολλοί πρόεδροι έπνεαν μένεα κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου και γενικά όλες οι σχετικές τοποθετήσεις αποτελούσαν κατακραυγή του προγράμματος, ενώ πολλοί το αποκαλούσαν “κολοκύθια με ρίγανη”.