Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Απολογισμός για το παζάρι στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)…

Εκτενής συζήτηση με κριτική.
    Μόλις τρείς μέρες μετά το πέρας της εμποροπανήγυρης το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας. 
    Η για 4η φορά διοργάνωση του παζαριού στο χώρο της διασταύρωσης της Βουνοπλαγιάς, σε συνδυασμό με την επιτυχία που είχε ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στο συμβούλιο.
    Ο κ. Σάκης Βλέτσας, αφού τόνισε ότι το παζάρι είχε περί τις 7.000 – 8.000 κόσμο ημερησίως, αναφέρθηκε τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές πλευρές του. Κοινή…
διαπίστωση, όπως φάνηκε από την απάντηση του Δημάρχου κ. Δημ. Ρογκότη ήταν ότι το τίμημα που εισέπραξε ο Δήμος Ζίτσας  μπορεί πριν την διεξαγωγή να φαίνονταν ικανοποιητικό.  
    Όμως τόσο η προσέλευση του κόσμου – σε συνδυασμό με τον καιρό – όσο και η πληθώρα των εμπόρων που μετείχαν κατέδειξαν ότι την επόμενη χρονιά – έγκαιρα – πρέπει ο Δήμος να φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια ώστε τα οφέλη των δημοτών και του Δήμου να είναι σαφώς μεγαλύτερα.
    Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο κόσμος θέλει το παζάρι το οποίο παράλληλα συμβάλλει και στα οικονομικά του δήμου. Επίσης ένας πιθανόν μικρός αριθμός επαγγελματιών κυρίως στην Ελεούσα θίχτηκε, αλλά από την άλλη απασχολήθηκαν περί τους 80 δημότες και ταυτόχρονα υπήρξε απρόσμενα, ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση της δουλειάς σε supermarket, κρεοπωλεία, καφετέρειες, πρατήρια καυσίμων, φούρνους, ταβέρνες κλπ της περιοχής.
    Όπως τονίστηκε, το δημοτικό συμβούλιο θα αποτιμήσει λεπτομερώς τα δεδομένα που προέκυψαν με στόχο το καλύτερο δυνατόν σε επόμενη διοργάνωση.
Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ  (διάρκεια 2:40)