Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Προχωρά το παζάρι της Βουνοπλαγιάς ο Δήμος Ζίτσας…

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην “πράσινη γωνία”.
    Σε πρωτοφανή σύμπνοια ως προς το θέμα της διενέργειας εμποροπανήγυρης στα όρια της τοπικής κοινότητας Βουνοπλαγιάς, οδηγεί τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου της Ζίτσας, η πρωτόγνωρη οικονομική ανέχεια, με την οποία βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι οι πρωτοβάθμοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας.
    Με την εξαίρεση της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι τρεις από τις τέσσερις παρατάξεις του Δήμου Ζίτσας συμφώνησαν με τους όρους της κανονιστικής πράξης που εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και εφόσον υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις από όλα τα ελεγκτικά όργανα, το παζάρι της Βουνοπλαγιάς θα είναι η μοναδική αντίστοιχη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο λεκανοπέδιο το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα, από 1η ως 7 Σεπτεμβρίου.
    Τα οικονομικά οφέλη από...
τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης για το Δήμο Ζίτσας δεν θα είναι αξιοζήλευτα σε καμία περίπτωση, αν μάλιστα συγκριθούν με τα δεδομένα του παρελθόντος και τα παζάρια του Περάματος, της Ανατολής και του Δήμου Ιωαννιτών, ακόμα και αυτά τα λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ όμως, θα λείψουν από τα ταμεία του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου του Νομού μας, αν το παζάρι δεν γίνει.
    Ως κατώτατο όριο εσόδων από τη λειτουργία των περίπου 500 παραπηγμάτων στο μέγιστο και του ενός λούνα παρκ, τίθενται τα 80.000 ευρώ. Σε περίπτωση δε που το συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα δεν επιτευχθεί, η διοργάνωση δεν θα προχωρήσει.
    Είναι τέλος χαρακτηριστικό πως η δημοτική αρχή της Ζίτσας παρ’ ότι και σήμερα δηλώνει αντίθετη ως προς τη φιλοσοφία της με τέτοιες εκδηλώσεις, προσφεύγει στην εμποροπανήγυρη για να πετύχει κάποια έσοδα. Την εισήγηση εκ μέρους της πλειοψηφίας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Πάικας.
    Οι επικεφαλής των παρατάξεων μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης Σάκης Βλέτσας και Χρυσόστομος Βούζας αντίστοιχα, στάθηκαν στους όρους και τις προϋποθέσεις που έλαβε υπόψη της η κανονιστική απόφαση, συνεκτιμώντας ασφαλώς και το οικονομικό όφελος.
    Αντίθετα, πολύ μικρό για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου που η πολιτεία αφήνει ανεκπλήρωτες, εκτίμησε πως είναι το ποσό από τη διενέργεια της εμποροπανήγυρης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τζίμας, καταθέτοντας την αρνητική του θέση για τη διοργάνωση. Έστω και αυτά τα λίγα, θα μπορούσαν να κλείσουν τρύπες, του απάντησε ο Δήμαρχος.
    Ο Δημήτρης Ρογκότης απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές που υπήρξαν ως προς τη θέση που θα φιλοξενήσει το παζάρι, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινότητα της Βουνοπλαγιάς.