Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζίτσας (το πρόγραμμα)...

    Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζίτσας ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2012. Το πρόγραμμα αφορά τους περισσότερους από τους μισούς οικισμούς του Δήμου όπου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Περιλαμβάνει μουσικές βραδιές με έντεχνο, λαϊκό και δημοτικό πρόγραμμα, ελληνικούς χορούς και δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές αφιερωμένες: σε Ευργέτες, στην ποίηση και τη Λογοτεχνία καθώς και κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους. 
Η Γιορτή Κρασιού Ζίτσας και η Γιορτή της Αγρότισσας είναι οι...
βασικές εκδηλώσεις που αφορούν την ενημέρωση των δημοτών σε αγροτικά θέματα και την προβολή των προϊόντων τους καθώς και τη διάσωση, προβολή και διάδοση της πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς.
Ο λόφος Καστρί Μεγ. Γαρδικίου, ένας πλούσιος σε ιστορία και παράδοση τόπος, για δεύτερη χρονιά θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις Πολιτισμού (θέατρο και έντεχνη μουσική) στο Φως του Φεγγαριού της αρχαίας Πασσαρώνας.
Πέρα από τις παραπάνω εκδηλώσεις, με τη συνεργασία πιστοποιημένης εταιρίας παροχής υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν Αθλητικές Εκδηλώσεις στον Καλαμά, (Rafting – Tοξοβολία – Εναέρια περάσματα), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ντόπιους και στους τουρίστες στο δήμο μας, να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν μέρη μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς, τα οποία δεν μπορεί κανείς να προσεγγίσει με άλλον τρόπο. 
Πέρα από τις παραπάνω εκδηλώσεις, με τη συνεργασία πιστοποιημένης εταιρίας παροχής υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Πωγωνίου Αθλητικές Εκδηλώσεις στον Καλαμά, (Rafting – Tοξοβολία – Εναέρια περάσματα).
Οι Αθλητικές Εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και τον Ποδηλατικό Γύρο της Πασσαρώνας για παιδιά ηλικίας 10 έως 14 χρονών καθώς και το Τουρνουά Ποδοσφαίρου.
Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας Εθελοντισμού: Αιμοδοσία, Δενδροφύτευση, Καθαρό Περιβάλλον και άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με τη συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών - Δωρητών Οργάνων Ελεούσας και τους Τοπικούς Φορείς του Δήμου.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα εδώ