Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Νο 2: Τα εγκαίνια (έναρξη) της σήραγγας Ροδοτοπίου - Κληματιάς της αποξήρανσης λίμνης Λαψίστας – πως ήταν τότε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ταινία Επικαίρων – 1η Αυγούστου 1954 - Βίντεο 8:54 του τότε με τους εργάτες, τις εργασίες, τον κόσμο της περιοχής και τους επισήμους.
Τίτλος : Εγκαίνια αποξηραντικών έργων Λαψίστας Ιωαννίνων παρουσία του τότε Υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή
Περίληψη : Ο... Υπουργός Δημοσίων Έργων κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής πραγματοποιεί διαδοχικά τα επίσημα εγκαίνια των αποξηραντικών έργων στη Λαψίστα Ιωαννίνων και μιας νέας πτέρυγας του Διοικητηρίου Ιωαννίνων.
Περιγραφή : Οι Υπουργοί Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Καραμανλής και Προεδρίας της Κυβερνήσεως Γεώργιος Ράλλης, καθώς και ο Υφυπουργός Στρατιωτικών Σωκράτης Δημάρατος προσέρχονται στην περιοχή Λαψίστα των Ιωαννίνων για τα εγκαίνια των αποξηραντικών έργων. 
Μετά τον αγιασμό ο Κ. Καραμανλής κόβει την κορδέλα των εγκαινίων. Στη συνέχεια, τα μέλη της κυβέρνησης παρίστανται στα εγκαίνια πτέρυγας του Διοικητηρίου Ιωαννίνων. Μετά τον αγιασμό ο Κ. Καραμανλής εκφωνεί λόγο και οι επίσημοι περιέρχονται τους χώρους του κτηρίου.
Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ κάντε κλικ  εδώ





Σ.Σ. Εντοπίσαμε το υλικό από ανάρτηση του κ. Β. Κίτσιου στο facebook  στη σελίδα του river action Kalamas